DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum (http://www.ramforumz.com/index.php)
-   2011 Dodge Ram Forum (http://www.ramforumz.com/forumdisplay.php?f=117)
-   -   homelink (http://www.ramforumz.com/showthread.php?t=103958)

stangd1909 02-08-2012 09:00 PM

homelink
 
I'm trying to pair my Homelink buttons (3 buttons in the headliner) to my garage door opener, but can't get it. How did you guys do it?

ArmyRXP 02-08-2012 09:15 PM

You need to push the button on your opener itself. Look on the back there should be a buton on the motor part that is grey and you need to push that then ge in the truck and push the button you want to use for the opener. Once it is trained it should open the door.

GTyankee 02-08-2012 09:29 PM

I ended up having to have a friend help me, he was inside the garage
I had the Ram parked just outside of the garage
he climbed the ladder & pushed the LEARN button
i was in the Ram, key on, remote garage door opener in hand & went through the process about 4 times until it finally worked

this is a post that someone put on this site, it has 2 or 3 ways to do it, depending on your garage door type
http://www.ramforumz.com/archive/index.php/t-81101.html

stangd1909 02-08-2012 09:37 PM

Thanks so much guys...I did both. I guess I'll just keep at it until it learns LOL>

articcatbill 02-09-2012 10:45 AM

I had the same problem, I fought with it for awhile. Once I got it just a couple minutes and I was done. The trick I missed and I do not think is in the manual is first train it with your transmitter. The opener you are currently using. Put the transmitter it about 3" from your homelink and get it to learn from it. Push both the homelink and opener buttons at the same time. I think this gets Homelink on the right frequency.

Then I had to get homelink to be "accepted" by my physical opener. To do that I pushed the learn button on the physical garage door opener and then my home link button I wanted for that door. Bang it works, has worked great every since, has good range, more so than the small transmitters I have.

Wetelvis 02-10-2012 02:06 AM

You need to clear the buttons on the truck first I think you need to hold down the two outside buttons till the the gauge cluster display say cleared book says 20 seconds but it could take up to over a minute. Now you set the home link with garage opener as others have described. That's what I needed to do to get mine to work.

royw 02-10-2012 02:58 AM

These instructions worked for me:

http://ramforumz.com/showthread.php?t=76155

The key was unplugging the openers, programming the transmitter, plugging in the openers, then syncing the homelink transmitter to the openers.

I guess you could avoid the unplugging and plugging back in by doing the homelink transmitter programming out of range of the openers...

stangd1909 02-10-2012 05:08 PM

Thanks everyone for all the help. I had to unplug my garage door, after that it synced with no problems.


All times are GMT -4. The time now is 04:33 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger