DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum (http://www.ramforumz.com/index.php)
-   Dodge Ram 4x4 - Offroad Discussion (http://www.ramforumz.com/forumdisplay.php?f=213)
-   -   Paying the price of the mud. (http://www.ramforumz.com/showthread.php?t=110355)

djbeck88 04-15-2012 10:34 AM

Paying the price of the mud.
 
well Ive been playin a lot lately in the mud and its starting to take the toll on the truck :doh: last night I was out playing with my buddy in a f250 with 12" of lift and 37s. Well he tore through this hole that swallowed his truck past the headlights. He bet me I wouldn't go through it and I couldnt let the ford win against the dodge. I made it through it without a problem but now I think I got some electrical wet.

When I shut my truck off, its take roughly 3-5 seconds to turn off after I remove the key from the ignition. Also I keep getting p0462 code which deals with my fuel sending. but that comes and goes. And then somoething that comes and goes is that I looseeeeeeeee my oil pressure, fuel gauge and tempature and voltage gauges. Any one have any ideas? The biggest problem I dont like is that shutting off.

djbeck88 04-15-2012 01:52 PM

Also, for the last few weeks, my key chime has been staying on when i pull the keys out of the ignition. sometimes it does it and sometimes it doesnt. But I just noticed as I was looking over things, My ignition isnt turning off my radio, the key chime still goes off, and now my gauges are doing full sweeps when I go to start it.

ArmyofOne 04-15-2012 02:28 PM

Ya got water in 'er. Dude, sounds like a beasty hole though.

You can ford up to 30" of water safely, so unless you TORE through it, I think you are probably mostly ok. Let her dry.

djbeck88 04-15-2012 02:32 PM

Yeah I put a small hole in the radiator so i pulled ito ut and am getting it warrentied and had some water up in the air filter. fuse box was soaked, blew a relay. Ill take pictures when I go back out in a few hours and post them. It was pretty awesome.

tison1200 04-15-2012 03:04 PM

I'd pull all conections that you can get at and dry them out real good and maybe put some of that electical grease on the plug before you plug them back in to keep them from corroding?

djbeck88 04-15-2012 11:41 PM

Well I got my relay changed out and now I have 7 different CELs P0988, P0876 P0841 and then 4 different P0000. all except the P0000 deals with the Trans Fluid Press Sens/Switch e,a, or c Circ Range/Perf. Any Idea what that is???

rtkman 04-22-2012 08:35 AM

Sounds to me like you soaked the PCM. I'm not sure if they are supposed to be waterproof on these trucks but I'd pull it and drop it in a box of rice to dry it out..

djbeck88 04-22-2012 10:38 AM

Well. I got it all fixed. I changed the fluid in the tranny and and tcase. put new filters in and now its works like new.

SS4Luck 04-26-2012 08:00 AM

sounds like you managed to suck a bunch of water into the trans/tcase vent(s)

glad shes feelin better!

KR15 07-06-2012 01:30 PM

glad to hear your beast is back up to peak performance.


All times are GMT -4. The time now is 01:12 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger