DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum (http://www.ramforumz.com/index.php)
-   Custom Dodge Ram Interior Modifications - Custom Audio / Video (http://www.ramforumz.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   RES radio / no Uconnect buttons Info (http://www.ramforumz.com/showthread.php?t=113410)

xsdbs 05-24-2012 12:45 PM

RES radio / no Uconnect buttons Info
 
If you have a 2011-2012 vehicle with the RES radio that has no Uconnect buttons, there is now a MOPAR kit available. They have had it for a few weeks now.

PN's:
Low Speed CAN BUS vehicles -- 82213219
High Speed CAN BUS vehicles -- 82213221

The kits consists of:
the module, wire harness, external mic, a small UCI touch pad that has the Uconnect buttons and instruction disc. (approximate cost $349)
After the installation of the kit, you'll need to have the vehicle flashed to code "RSP". The kit is an easy installation and flashing needs to be done by the dealer. They'll try to charge you for an hr labor, it takes less than 1/2 hr so tell them that you're willing to pay $50.
You will also want to purchase the iPod / USB cable (about $35) PN 82212160, this will be needed for any Uconnect SW updates as well as iPod/ USB media playing.

GTyankee 05-24-2012 06:34 PM

I wondered if they were going to do something like that, because of all the States with the Hands Free Laws

Thanks for the information

xsdbs 05-25-2012 10:32 AM

you're welcome. I am look into how far back this kit will work. As of now I know for sure the MY10, 11 & 12's

GTyankee 05-25-2012 01:26 PM

xsdbs, i use this website for radio information, they even have very good user manuals
http://www.oemautopartsco.com/

this is the 2009 Ram BUS chart
http://www.rambodybuilder.com/2009/d...unications.pdf

xsdbs 08-10-2012 08:53 AM

Bumping this thread up. I have seen people ask about adding Uconnect to the RES W/O buttons.
Also, I thought that I edited the years that this applies to. I found that it'll work from 2010 - 2012 (most likely 2013's also when they become available)

xsdbs 08-30-2012 10:08 AM

bumping this hoping to get it back to page 1

xsdbs 09-25-2012 02:25 PM

bumping this thread

ranger689 09-25-2012 03:48 PM

How do I know if I have a high speed or low speed CAN BUS?

Thanks

xsdbs 09-26-2012 09:05 AM

whats the highest MPH on the speedo?
Sorry, just kidding. The CAN BUS speed is dependant on which vehicle model that you drive. Some of the vehicles have Low Speed CAN & some have High Speed CAN. Seeing how you're on this forum, you must have a "Ram", they have High Speed CAN BUS networks.



Quote:

Originally Posted by ranger689 (Post 896387)
How do I know if I have a high speed or low speed CAN BUS?

Thanks


ranger689 09-27-2012 06:10 PM

Quote:

Originally Posted by xsdbs (Post 896870)
whats the highest MPH on the speedo?
Sorry, just kidding. The CAN BUS speed is dependant on which vehicle model that you drive. Some of the vehicles have Low Speed CAN & some have High Speed CAN. Seeing how you're on this forum, you must have a "Ram", they have High Speed CAN BUS networks.

Thanks for the info:smileup:


All times are GMT -4. The time now is 05:52 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger