DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum (http://www.ramforumz.com/index.php)
-   Electrical (http://www.ramforumz.com/forumdisplay.php?f=199)
-   -   anyone elses key get stuck sometimes? (http://www.ramforumz.com/showthread.php?t=114839)

hemiexp04 06-12-2012 08:57 PM

anyone elses key get stuck sometimes?
 
Sometimes when i go to shut off my truck my key wont turn off all the way and wont come out the hole. The radio will stay on and cnt get it to cut off. Sometimes i have to crank the truck up a couple times to get it to unlock. The other night i got pissed and had to snatch it out and though i broke it..Anyone else have this prob?

fastNugly @ BP 06-12-2012 11:42 PM

This maybe a dumb response...but have you made sure the car is fully engaged in the park position?

brad12kx 06-12-2012 11:59 PM

If the truck is properly in 'Park', then you likely have a problem with the WIN module which will be replaced under warranty. Although not very common, I have heard of this issue before. :4-dontknow:

dixiejwo 06-13-2012 12:05 AM

Just happened to me yesterday. Took me a minute to figure it out but all I had to do was take it out of park and then put it back in with authority and the key released.

lawrence s crowe 06-13-2012 04:59 PM

happened to me also just push the shift level to park and it comes out with ease

PaulMys 06-13-2012 05:52 PM

Yeah, that just happened to me yesterday when I got home from work. Pushed it a little harder into park and it went fully into the "off" position and came right out.

hemiexp04 06-13-2012 06:13 PM

least i know im not the onlyone then lol..i figured i was all the way in park but maybe not..

PaulMys 06-13-2012 06:47 PM

hemi, just like me, your probably dead tired after work and don't have the strength to push it fully into "park" LOL!

y2kflhr 06-13-2012 06:52 PM

this thread made me feel less stupid...it happened twice to me and I thought "what a maroon"

daggertats 06-13-2012 07:31 PM

this happened to me when the truck was brand new. like it was stated earlier in this thread i took it outta park and put it back in again. my guess is with everything being so new maybe getting it to fully go into park needed a breaking in period. hasnt happened except for a cpl times when the truck was new.


All times are GMT -4. The time now is 10:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger