DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum (http://www.ramforumz.com/index.php)
-   2010 Dodge Ram Forum (http://www.ramforumz.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   Clean park assist sensors. (http://www.ramforumz.com/showthread.php?t=138193)

black2010ram 04-02-2013 07:00 PM

Clean park assist sensors.
 
My truck has said "Clean park assist sensors" for a few weeks now. At first it was still winter and my truck was snowy/salty/gross, but now i have washed it a few times and it is clean and it still says this. I have recently installed HID headlamps and fogs, Diablo Intune 93 Octane Tune, and HID reverse lights. I am guessing if any of these things are the cause, it is the HID reverse lights. Has anyone who installed these had a problem? I would like to avoid a dealer trip if possible. I am going to remove the HID reverse lights this weekend to test.

Deathrend 04-03-2013 09:22 AM

Mine says this, but I have a broken plug on a sensor from my wife backing into a pole.. Still waiting to replace it.

It will give that message if one of the cables is loose as well, hopefully it will help. If that doesn't fix it, I would take it in to the Dealership if it's still under warranty.

TVL 04-03-2013 11:12 AM

Yes, I have had a small electrical glitch since I installed my HID lights. I had the headlights for a couple of months with no problems. It all started when I installed new HID CCFL Halo fog lights. Now, periodically, the low tire light will come on for a couple of seconds. Most of the time it's when I turn the fogs on and off.

lbram81 04-03-2013 01:48 PM

My Jeep Grand Cherokee used to tell me this periotically also. Sensors were clean. It was the wiring of the sensors setting this message off. Dealer repaired wire onder warranty.

Hacksaw392 04-03-2013 08:09 PM

Quote:

Originally Posted by Deathrend (Post 1058129)
...... from my wife backing into a pole.

I hate to state the obvious so I won't. :doh:

db1 04-03-2013 10:35 PM

just had mini done. had the same msg. dodge replaced 2 of them. they didnt really say why the msg comes up.... cause there isn't a service schedule for them.


All times are GMT -4. The time now is 09:31 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger