DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum (http://www.ramforumz.com/index.php)
-   Custom Chassis - Drive Line - Suspension - Wheels and Tires - LIFTING - Dodge Ram 4x4, 2x4 (http://www.ramforumz.com/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Has anyone else had problems with the rear driveshaft shuttering after rcx 6" lift on 2012 ram1500 (http://www.ramforumz.com/showthread.php?t=143729)

2012ramsportellis 05-31-2013 11:41 AM

Has anyone else had problems with the rear driveshaft shuttering after rcx 6" lift on 2012 ram1500
 
I recently had a 6" lift installed on my 2012 ram 1500 . from day one i have had a shutter in my drive line fr 0-20 km/hr . its appears to be getting worse since the addition of 37" tires . i have contacted rough country and they sent me out a 2nd set of front differential drop brackets which lowered the angle on the front driveshaft and on my cv shafts which are almost %100 straight . , shop installed them and it never helped with my issue . Since then the shop basically tells me there is nothing they can do to help me out and this is the first case they had with an issue like mine . So iam left with a brand new truck that feels like its going to shake its self apart at low speeds . I need to get this resolved . i have had several people look at this for me and they tell me its the rear drive shaft . the shaft was removed and all u joints were checked and they are perfect since the truck only has 9xxx kms , and with only 2000kms on the lift . wondering if anyone out there with a 09-13 ram 1500 has had a similar issue involving the rear driveshaft with the 6" rcx kit ?

2012ramsportellis 05-31-2013 01:23 PM

pics
 
Here are a few pics of the rear pinion angle and reartrac bar drop bracket and also where the drive shaft enters the transfer case . measured fr the inner fender well to the outside of both tires got 1/2 in difference . drivers side 14" passengers side 14 1/2 " . appears my axle isnt centered ..

http://i1345.photobucket.com/albums/...psb18e4231.jpg

http://i1345.photobucket.com/albums/...ps83e35741.jpg

http://i1345.photobucket.com/albums/...pscba4c7be.jpg

http://i1345.photobucket.com/albums/...pscb4e049b.jpg

http://i1345.photobucket.com/albums/...ps70a128ac.jpg

http://i1345.photobucket.com/albums/...ps72fb3f84.jpg

http://i1345.photobucket.com/albums/...psb38840d1.jpg

Ram725 05-31-2013 01:49 PM

weird. I never had this. Maybe someone will chime in with experience on this issue

2012ramsportellis 05-31-2013 02:38 PM

Quote:

Originally Posted by Ram725 (Post 1112606)
weird. I never had this. Maybe someone will chime in with experience on this issue

I sure hope someone has some imput !

candy08 05-31-2013 03:42 PM

I had this issue for 40k miles...all I can tell you is pull that lift off or get rid of the truck like I did.

I replaced the entire rear lift 3 or 4 times even with Upgraded aftermarket crap, swapped tires 3 times and rims twice...never helped my issue.

Ram725 05-31-2013 04:56 PM

Quote:

Originally Posted by candy08 (Post 1112708)
I had this issue for 40k miles...all I can tell you is pull that lift off or get rid of the truck like I did.

I replaced the entire rear lift 3 or 4 times even with Upgraded aftermarket crap, swapped tires 3 times and rims twice...never helped my issue.


Oh how I miss your imput every day :smileup:

candy08 05-31-2013 07:46 PM

Quote:

Originally Posted by Ram725 (Post 1112769)
Oh how I miss your imput every day :smileup:

Sorry bro, I could fluff it up or smoke and mirror it like most of you clowns...just telling OP my personal experience of 2.5 years and 42k miles with my shit lifted...conclusion it's junk :smileup:

I miss you too boo :)

chadster21 05-31-2013 08:31 PM

^^ good to have you back

SeaDodge 05-31-2013 08:42 PM

1 Attachment(s)
To me it looks like your yoke going into your transfer case is bent? Maybe it's an illusion, but here's a pic of mine and it looks straight compared to yours.

aedwardzo 05-31-2013 08:57 PM

it seems like everybodys got some sort of problem with their lift... shuttering, wobble, rubbing, etc...... I have had zero issues with my setup so far, knock on wood. good luck man hope you can get that shit solved


All times are GMT -4. The time now is 08:23 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger