DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum (http://www.ramforumz.com/index.php)
-   5.9L V8 Specific Topics (http://www.ramforumz.com/forumdisplay.php?f=173)
-   -   cylinder #3 misfireing! (http://www.ramforumz.com/showthread.php?t=143924)

tannor p 06-02-2013 06:48 PM

cylinder #3 misfireing!
 
i have a dodge ram 1500 and its running terrible the #3 cylinder is misfireing i have done an intire tune up including plugs, wires, coil, distrabution cap and insides, replaced intake cabarator valve, added heat incase water was in tank and also sea foam. the cylinder has good comprestion at 150, do not know what else to do!? the only time it runs OK is when i mash on the gas and then itll even bogg down i have to pump it then go. if i let off the gas it will bog down and it also does it in park and drive while not moveing. it will itle ok for about 5 mins in park then the rpms go below 500 and it will barrly chugg along. cant figure out why the cylinder is mistireing... please help if you may know anything. it is the 5.9l and i have owned it for about 8 months ran well until recently and only has 84k miles

ramvan2500 06-03-2013 09:12 PM

Quote:

Originally Posted by tannor p (Post 1114599)
i have a dodge ram 1500 and its running terrible the #3 cylinder is misfireing i have done an intire tune up including plugs, wires, coil, distrabution cap and insides, replaced intake cabarator valve, added heat incase water was in tank and also sea foam. the cylinder has good comprestion at 150, do not know what else to do!? the only time it runs OK is when i mash on the gas and then itll even bogg down i have to pump it then go. if i let off the gas it will bog down and it also does it in park and drive while not moveing. it will itle ok for about 5 mins in park then the rpms go below 500 and it will barrly chugg along. cant figure out why the cylinder is mistireing... please help if you may know anything. it is the 5.9l and i have owned it for about 8 months ran well until recently and only has 84k miles

It would be a sticking injector, try taking the injector and switching it with the one right of it. Check to see if you get a #5 misfire. If so then replace that injector.


All times are GMT -4. The time now is 12:54 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger