DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum (http://www.ramforumz.com/index.php)
-   5.9L V8 Specific Topics (http://www.ramforumz.com/forumdisplay.php?f=173)
-   -   Transmission Question (http://www.ramforumz.com/showthread.php?t=144594)

MaxPower1971 06-10-2013 08:12 PM

Transmission Question
 
Hey guys long time no post!!

when going to work last week, I noticed my truck would not go into overdrive. It was working perfect the day before. I get the nice 1-2-3-4 and usually at 55MPH overdrive would kick in, BUT when I push my OD button, it works (truck RPM raise and 1 gear down......) but the gear I used to have at 55 is gone. Someone said to try to swap OD and HORN relays, but I dont see an OD relay in the underhood box...

Any ideas? Pointes as to where to look at??

1994 2500 4X4 5,9 gasser

Thank you in advance!!

Wh1t3nukle 06-11-2013 10:02 AM

Is the CEL on?

Have you checked the tranny fluid level?

Drive until up to operating temperature
Park and place e-brake
Put in N
Pop Hood and check the Tranny fluid

Also, the shifting is: 1 - 2 - 3 - Tconverter lockup - OD (4th)

MaxPower1971 06-11-2013 07:19 PM

Sorry I forgot to be specific loll

CEL is on but was on since I cut the o2, (code 21)
I have an EGR code (code 32) that's been there for a few months (still trying to figure out that one lol)
and the tranny code 37, that's been there since I bought the truck new in 1995 (it's a 94)

Fluid is fine, no foul smell, level good. It's overdue for a change but I don't think that's the culprit. I suspect the OD solenoid but it's not throwing the code.....Any ideas??

sbrodacz 06-12-2013 10:43 PM

Have you reread the codes and see if it is showing a separate code?


All times are GMT -4. The time now is 10:52 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger