DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum (http://www.ramforumz.com/index.php)
-   2010 Dodge Ram Forum (http://www.ramforumz.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   Clicking Noise (http://www.ramforumz.com/showthread.php?t=148639)

MTBRam 07-27-2013 08:58 AM

Clicking Noise
 
Hey. I am new to the forum and just figured I would ask this question here and see if anyone else had encountered this problem.

So.... I just got back from driving from Seattle to Chicago and just noticed that the front of my truck is making a clicking noise. It kind of sounds like the noise that you hear on Wheel of Fortune or the Price is Right when they spin the big wheel. At first I noticed that the inner wheel well was loose so I put in an new plastic press plug into it but that didn't really change anything. So now I am kind of at a loss. Anyone encountered this before?

A little about the truck. It's a 2010 4x4 with the Hemi. It has about 33k miles. I bought it about 3 months ago and haven't had any real problems except this odd clicking.

Thanks

huntergreen 07-27-2013 01:03 PM

i would start by check ball joints, cv joints and all your pulleys.

RogerRamJet 07-27-2013 01:11 PM

Does it click when driving straight or when turning?

MTBRam 07-29-2013 11:10 PM

It doesn't seem to matter if I am going straight or turning. Still makes the same noise either way.

And would the CV joints really be going bad at 33k miles? that just seems early to me. but It could be.

I plan to take it to the dealer this weekend and see what they have to say

thebluegoat 08-03-2013 10:15 AM

Does it do it just when you are coasting from about 60km/h to about 25? Try turning tow/haul mode on or bumping the shifter once to the left. See if it stops.

hydrex 08-03-2013 10:55 AM

Possibly a front wheel bearing? Worst case, if it's in the top of the motor, a bad lifter makes a loud tapping that you can hear at idle, about 1 tap per second at idle. CV seems more likely, though in 190,000 miles, I have not had one fail.

huntergreen 08-03-2013 11:00 AM

any update on this issue op ?

Astartes 08-04-2013 11:02 AM

I heard that sound coming from my TRANSMISSION when it had water in it. Be careful....

huntergreen 08-05-2013 04:01 PM

astartes, how did you get h2o in your trans?


All times are GMT -4. The time now is 10:40 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger