DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum (http://www.ramforumz.com/index.php)
-   5.7L V8 Specific Topics (http://www.ramforumz.com/forumdisplay.php?f=185)
-   -   Need help about ABS for a flood-damaged 2006 (http://www.ramforumz.com/showthread.php?t=37638)

waterram 01-14-2009 11:39 AM

Need help about ABS for a flood-damaged 2006
 
Hi guys,

I just bought my Ram, and it turned out it was a flood car...:mad::mad::mad:

Just one of the dozens of problems is the ABS. At the passenger side "axle-box" at the front there's an ABS sensor. Now the sensor is there but its cable just hanging in the air...
Where is this cable goes to? Just a photo or a few words could solve my problem...
Thank you folks.

My Ram is 2006 4x4 1500 5.7 Hemi

LYC79 01-14-2009 04:16 PM

Sorry for your problem waterram ... hope you will solve it.
Just wanted to say WELCOME ! Where in Europe are you ??? I'm from Italy ...
:)

Marcelo 01-14-2009 05:20 PM

Welcome to the forum, pal... :wavey:
Nice sense of humour you have ;)
Choosing that nick which represent the source of your headaches uh? :doh:

Good luck in fixing that... :smileup:

erm 01-14-2009 05:34 PM

If the sensor is there but the cable is disconnected, is that at the wheel end or up towards the engine bay end?

If it's at the wheel end, it's simply plug and play. If it's at the engine bay controller end, go to another wheel and trace the cable back to the controller end. Start at the wheel end and find the cable. Then follow it up to where the controller is. You'll see two, or 4, plugs there with only 1 or 3 plugged in. That's the location for the other end of the cable.

waterram 01-15-2009 06:05 AM

Quote:

Originally Posted by MADDOG (Post 49560)
If the sensor is there but the cable is disconnected, is that at the wheel end or up towards the engine bay end?

If it's at the wheel end, it's simply plug and play. If it's at the engine bay controller end, go to another wheel and trace the cable back to the controller end. Start at the wheel end and find the cable. Then follow it up to where the controller is. You'll see two, or 4, plugs there with only 1 or 3 plugged in. That's the location for the other end of the cable.

Sensor is there, cable's hanging. Ok, I'll trace the other cable where it goes...maybe a section of the cable is simply missing...who knows what happened to this poor car...and who knows what will happen if I plug it in? So much DTCs, that the dash blows up...
Flood cars for parts only...

Besides I'm from Hungary-Central Europe...

Thank you for the help and support folks!


All times are GMT -4. The time now is 08:17 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger