DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum (http://www.ramforumz.com/index.php)
-   Electrical (http://www.ramforumz.com/forumdisplay.php?f=175)
-   -   Won't Start!!! Please Help (http://www.ramforumz.com/showthread.php?t=46877)

racer965 01-20-2010 11:26 PM

Won't Start!!! Please Help
 
Hey guys I have a 99 Dodge Ram with a 360 in it. Today I was messing with my driving lights trying to get them to work and install a switch for them. I noticed my cigar lighter, and back up light fuses were blown and changed them I noticed neither worked when i bought it so i was kinda happy i fixed it. Anyway I put a wire into one of the fuse spots for the drving light switch and put the fuse in with it. The other end of the wire ended up hitting a ground and doing something because my radio immediately turned off. Also my high beam indicator, cargo lights, cigar lighter, and dash illimunator are also not working. I checked every fuse in the engine compartment fusebox and in the cab fusebox all are in working order. Also right after it happened I tried starting it and it would start and run for a few seconds then die it did that about four times before i quit and started looking for blown fuses under the hood. Im getting spark. It will crank, i can hear the fuel pump and have gas at my fuel rail. PLEASE HELP THANKS.

RamTech 01-20-2010 11:48 PM

Which fuse were you messing with when this happened/

Toms Blue Ram 1500 01-21-2010 12:11 AM

Did you check the fuses with a test light ? Don't look at them and assume their ok . I have seen small hair line cracks that are extremely hard to see with the naked eye . Check all the fuses under the hood and the on the side of the dash .

racer965 01-21-2010 12:13 AM

Quote:

Originally Posted by Remerson228 (Post 141275)
Which fuse were you messing with when this happened/

I believe it was the blower motor it was one of the big ones all the way on the left and there are only two over there.

racer965 01-21-2010 12:20 AM

Quote:

Originally Posted by Toms Blue Ram 1500 (Post 141299)
Did you check the fuses with a test light ? Don't look at them and assume their ok . I have seen small hair line cracks that are extremely hard to see with the naked eye . Check all the fuses under the hood and the on the side of the dash .

I checked everyone of them with a continuity tester I dont understand it.

RamTech 01-21-2010 12:22 AM

Are you talking about the 40A in the PDC?

racer965 01-21-2010 12:32 AM

It was a 10 or 15A. Im not sure wat a PDC is im used to working on old ones. but this was one of the ones on the side of the dash.

RamTech 01-21-2010 12:38 AM

The fuse number would be extremely helpful.

racer965 01-21-2010 12:42 AM

let me try to look it up real quick.

racer965 01-21-2010 01:19 PM

I either had the wire in the Park Lamp Fuse which is a 15A fuse and is number one in the fuse box or the blower motor which is a 10A and number 2 in the fusebox. I also noticed my door buzzer is not working.


All times are GMT -4. The time now is 01:48 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger