DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum (http://www.ramforumz.com/index.php)
-   2010 Dodge Ram Forum (http://www.ramforumz.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   EVIC MPH digital (http://www.ramforumz.com/showthread.php?t=58224)

CoronaCrunk 07-29-2010 06:32 PM

EVIC MPH digital
 
MPH digital display can it be done? Not to sure if theirs a trick to do it. When I go thru the evic list I dont have an option to display the MPH. I seen it done, but not on my truck but a different truck I test drove. Thanks

RootBeer 07-29-2010 06:36 PM

Never seen it on the EVIC. Mine is an analog looking speedo. Are you talking about the Average MPG?

knighthawk1320 07-30-2010 07:21 PM

hey man i know what your talking about u mean a digital reading of your speedo i was able to do that on my old 300c on it you had to hold down the music note button and the compass button on the steering wheel for 5 seconds and it would pop up on the evic i havnt tried it on my ram yet but it might work the same

CoronaCrunk 07-30-2010 07:42 PM

Yup, thats what Im talking about the digital speedo reading. I tried pushing different combos on the sterring wheel but with no success. Maybe only certain truck got it i dunno. The first truck I test drove had it and it was a 4x4 with auto starter SLT. I have the Big Horn edition so maybe its not on this version.

knighthawk1320 07-31-2010 01:16 AM

no tellin it should i would think im sure theres some way of doing it

RootBeer 07-31-2010 01:11 PM

Quote:

Originally Posted by CoronaCrunk (Post 272295)
Yup, thats what Im talking about the digital speedo reading. I tried pushing different combos on the sterring wheel but with no success. Maybe only certain truck got it i dunno. The first truck I test drove had it and it was a 4x4 with auto starter SLT. I have the Big Horn edition so maybe its not on this version.

Interesting. My 09 Laramie didn't have digital speedo and neither does my 10 Big Horn.

dodgeman70592 07-31-2010 01:22 PM

My Chally SRT-8 has that option, along w/ 0-60 timer, 1/8mi, 1/4mi, braking distance, G-force, etc....

I'm not sure about the Rams though

RamTech 07-31-2010 01:45 PM

The Rams do NOT have an engineering mode in the EVIC like the LC/LX cars.

CoronaCrunk 07-31-2010 10:42 PM

Im pretty sure i wasnt seeing things lol. When test driving the 2010 SLT truck the sales women showed the speedo reading on evic. I went back to the dealership to ask about it. They said its not on the EVIC. And the sale women who sold me the truck wasnt their so I couldnt have ask her.

yagottaregatta 08-01-2010 08:59 AM

The engineering mode would be great. Is the programming just not there or would it be a hardware issue as well?


All times are GMT -4. The time now is 09:44 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger