DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum (http://www.ramforumz.com/index.php)
-   Electrical (http://www.ramforumz.com/forumdisplay.php?f=199)
-   -   2011 Ram Laramie; Electrical Issues Already? (http://www.ramforumz.com/showthread.php?t=60502)

Quiet Lunatic 08-31-2010 09:18 PM

2011 Ram Laramie; Electrical Issues Already?
 
I just picked up my '11 on 8/20/2010. I have 1200 miles on it and today I had the weirdest thing happen. I just left home and the seats started to move back, speedo & tach quit along with fuel, oil, alt, ect. The whole das liye up like a Christmas tree. I pulled over, shut it off, waited for 15 seconds and started it up again, no joy.

I called the dealer (U-connect still worked, then it quit) I then limped to the dealer with the wipers going like crazy! It was like the truck was possessed!

There was a message on the display that said "NO BUSS". The dealer has the truck now, and I'm vehicleless. :doh:
Great 1st post huh? No, this is not a joke. I will post pics of the truck in a few mins.

Any ideas?

erm 08-31-2010 09:20 PM

Yeah...the PCM glitched or the system lost communication with it.

This is a pretty rare occurrence in a new vehicle. So, I guess you are slightly unique in this respect. Doesn't that feel good?

They should be able to nail down the root cause and fix it after a short diagnostic test.

Quiet Lunatic 08-31-2010 09:25 PM

Thanks MD.

Pretty sad of you ask me. 1200 miles?

The seat thing was really weird! I realize it was using the commands to push the seat back as if I had shut the truck off and pulled the key, but the key was still in the truck.

erm 08-31-2010 09:28 PM

It may not be a failure. It may just be a loose connection, hence the comment on "lost communication".

Normally those PCM's get burnt in prior to delivery to the line.

So it may be a simple plug it back in thing or the PCM passed the factory test but glitched later. It happens.

Hell, I've blown up the PCM in my SRT8 before and I did in my ECU on the ImpalaSS.

And before you ask, don't... :D

Quiet Lunatic 08-31-2010 09:35 PM

The service tech and I tried pushing in all of the connections, fuses, relays, ect. Nothing yet. I'll let everyone know what it is.

Looks like the electrical gremlins stuck early! :nutkick:

erm 08-31-2010 09:53 PM

Let us know what they find. It may be useful info to someone else who is attached by electrical gremlins.

Quiet Lunatic 08-31-2010 09:56 PM

http://j.b5z.net/i/u/2048250/i/Dodge...t__Medium_.jpg


http://j.b5z.net/i/u/2048250/i/Dodge...x__Medium_.jpg

Ram boxes are cool for a wedding pre party!!

http://j.b5z.net/i/u/2048250/i/Dodge...r__Medium_.jpg

Here are the pics! I added the fender extentions, and put on a billet grill. I did not like the honey comb thing.

glamontagne 08-31-2010 10:03 PM

With such low mileage, they should provide you with loaner Ram until they figure out your issues. You could try my trick, I go into the sales department, find a dealer that I know and ask him for an extended test drive.

Toms Blue Ram 1500 08-31-2010 10:25 PM

That is a sweet looking ride . I'm sure they'll get it striaightened out for ya .

brettwal 08-31-2010 10:35 PM

What did you do with the honeycomb inserts? I would be interested in them.


All times are GMT -4. The time now is 10:16 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger