DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum (http://www.ramforumz.com/index.php)
-   Newbie Checkin! (http://www.ramforumz.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   New to the Dodge Family with a family issue (http://www.ramforumz.com/showthread.php?t=73373)

frustrated Ram 02-03-2011 10:23 PM

New to the Dodge Family with a family issue
 
Hi, I'm new to the forum and the Dodge Truck Family. Just learning how to get around the forum. I recently purchased a 2110 Dodge Ram 4x4 Mega Cab Laramie mineral gray. What a nice truck. However, I'm experiencing a vibration throughout the truck between 65-75 mph. The dealers having trouble isolating the problem. Anyone else experience this type of problem or have any solutions.They checked the tires, replaced the rear drive shaft, and the rear housing, pinion, and ring gear. Any advice would greatly be appreciated. I'm confident they'll find the problem eventually. :doh:

five0addiction 02-03-2011 10:34 PM

no answers but welcome to the forumZ

Taggert 02-03-2011 10:39 PM

Welcome. Glad you joined us. I'm sure someone will have an answer.

wermbang 02-03-2011 10:43 PM

Hello and welcome to the site!

Toms Blue Ram 1500 02-03-2011 10:44 PM

Glad you joined us and welcome to the Z for Rams from Baltimore . Your not the first one to complain about this issue . Keep us in the loop if they find out what it is . If you could go to the top of the page to the User Cp and complete your profile that would be great . Helps us see what you have when your posting a question or comment . Do you have any pictures of your truck ? Have you done any mods or have plans for any ? Any of your friends have a Ram ? Tell them about us . We would love to have them . You will find this site is full of a lot of talented people . So if theres any question that you need answered , just shoot away . Talk to ya soon . Tom

platinuminjected 02-03-2011 10:49 PM

welcome to the forum!!!

erm 02-03-2011 11:05 PM

I had that problem with my MegaCab. I had a slight shudder from about 45mph to 54 mph, then it was smooth until around 63 mph and stuck with me all they way past 75 mph. We went through the driveline, replaced the intermediate driveshaft carrier bearing and the rear u-joint. No joy. The vibration was still there.

We swapped out the tires and wheels and the vibration went away. Since mine had been statically balanced, we did a road force balance and found one seriously out of spec tire. It was replaced and the problem went away.

I'd try a road force balance.

RootBeer 02-03-2011 11:10 PM

Welcome to the Z.

We have a lot of forums for all kinds of topics, so you shouldn't have any problems finding a place to post questions.

We LOVE pics of Rams.

Here's how to post them: http://www.ramforumz.com/forumdisplay.php?f=73

yamifz1 02-03-2011 11:23 PM

Hi and welcome to the forum. When you get a chance throw up a few pictures of your truck, we all like pictures here. hopefully you will get it resolved quickly.

Dalton 02-04-2011 12:28 AM

Welcome to the forum i experienced similar issues but it was just balancing.


All times are GMT -4. The time now is 10:47 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger