DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Search Forums


Notices


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
United Radio
Bayou Goat Mounts

Showing results 1 to 25 of 39
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: dad22153
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 12-27-2013, 08:32 PM
Replies: 10
Views: 662
Posted By dad22153
Thanks, I will. The upstream O2 is brand new,...

Thanks, I will.
The upstream O2 is brand new, and the downstream is less than a year. But I can replace it just to be sure. I installed a new purge valve as well. I will be putting in a new IAC and...
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 12-26-2013, 08:17 PM
Replies: 10
Views: 662
Posted By dad22153
Well, as it turns out, it in fact, was the cat....

Well, as it turns out, it in fact, was the cat. After replacing it, and installing new O2 sensors, you could immediately tell the difference when I fired it up. The exhaust tone was dramatically...
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 12-04-2013, 09:08 PM
Replies: 10
Views: 662
Posted By dad22153
I'll try as you suggested on the CAT. I did order...

I'll try as you suggested on the CAT. I did order one on line yesterday, as I got a good deal, and it was pretty local. I did check the CAI, but not the exhaust pipes. I will do that too. I never...
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 12-03-2013, 07:19 PM
Replies: 10
Views: 662
Posted By dad22153
Yes. I borrowed my friend's professional smoke...

Yes. I borrowed my friend's professional smoke generator. No leaks detected. I do plan to remove the throttle body and double check my IAC valve. I have a feeling that it might be part of the...
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 12-03-2013, 01:43 PM
Replies: 10
Views: 662
Posted By dad22153
Well, I did a fuel pressure and vacuum test...

Well, I did a fuel pressure and vacuum test today. Fuel pressure holds steady at around 48psi. So no problems there.
However, the vacuum test may have given me a clue. It registered around 12-13 at...
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 11-30-2013, 07:33 PM
Replies: 10
Views: 662
Posted By dad22153
Thanks for the reply. To answer your question on...

Thanks for the reply. To answer your question on the fuel filter, my bad. The filer is part of the pump assembly, and I should have been more clear on that. I replaced the pump assembly and plumbed...
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 11-28-2013, 05:19 PM
Replies: 10
Views: 662
Posted By dad22153
Engine boggs under acceleration

My '99 5.2 recently started bogging under acceleration, but idles perfectly. As soon as I step on the gas, it boggs and will not rev. I had done a complete tune up last year, including new O2...
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 11-19-2011, 07:59 PM
Replies: 12
Views: 1,104
Posted By dad22153
I'm having a similar issue. I had replaced the...

I'm having a similar issue. I had replaced the IAC valve a couple months back, and it Idles aroun 1000 rpm. Just replaced the IAC with a new one, and also the TPS and CPS. Still no luck. Checking for...
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 10-08-2011, 10:57 AM
Replies: 4
Views: 443
Posted By dad22153
Thanks for the confirmation. I just wanted to be...

Thanks for the confirmation. I just wanted to be sure...
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 10-07-2011, 05:24 PM
Replies: 4
Views: 443
Posted By dad22153
5.9 vs. 5.2 trans swap

Hey all,
I have a 1999 1500 4X4 with 5.2 and R46E auto. I am replacing the blown trans, and the one I got from the junk yard today indicated it was from a 5.9
Now, I have measured everything on...
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 10-19-2010, 11:06 PM
Replies: 14
Views: 8,189
Posted By dad22153
Yes, I made sure I installed the TPS where there...

Yes, I made sure I installed the TPS where there is slight pressure on the actuator when bolted up. I'm wondering if it also might be the IAC...
I need to pull the codes to see what's happening...
...
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 10-19-2010, 02:29 PM
Replies: 14
Views: 8,189
Posted By dad22153
OK... I finally got her to start. It appears...

OK...
I finally got her to start. It appears that the ECM was the problem. BUT...now I have another issue.

When I step on the throttle, the engine revs for about 10 seconds before it comes back...
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 10-02-2010, 10:25 AM
Replies: 14
Views: 8,189
Posted By dad22153
Thanks for the information. I will test the wire...

Thanks for the information. I will test the wire as you suggested. I've also sent the ECM out for testing to see if it's functioning properly.
Can you tell me if the "no bus" is from a loose wire...
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 09-30-2010, 10:47 PM
Replies: 14
Views: 8,189
Posted By dad22153
No check engine light that I recall. Now I don't...

No check engine light that I recall. Now I don't have the ECM, as I sent it out for testing. What I did do, was find the fuel pump power pin on the ECM plug, ground it and heard the relay click. I...
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 09-29-2010, 11:18 PM
Replies: 14
Views: 8,189
Posted By dad22153
Angry Well, I replaced the Crank Position Sensor and...

Well,
I replaced the Crank Position Sensor and TPS sensor, and still no fire. Next on my list is to replace the Cam Position Sensor...hopefully that will help. I also sent out the ECM for testing...
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 09-11-2010, 09:28 PM
Replies: 14
Views: 8,189
Posted By dad22153
Angry Well, I was going to hit the junk yard...

Well,
I was going to hit the junk yard yesterday to grab an ECM, but I figured I'd give the old one another try. Plugged in the leads, and I could hear the ASD relay click. Hit the key and the damn...
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 09-09-2010, 12:25 PM
Replies: 14
Views: 8,189
Posted By dad22153
Thumbs up Thanks for the suggestion....I'll check it out ...

Thanks for the suggestion....I'll check it out
Dave
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 09-09-2010, 09:28 AM
Replies: 14
Views: 8,189
Posted By dad22153
I could really use some help on this...

I could really use some help on this one....Thanks.

Dave
Forum: 5.2L V8 Specific Topics 09-08-2010, 09:26 AM
Replies: 14
Views: 8,189
Posted By dad22153
ECM Problems???

I have a '99 Ram 1500, 5.2, and can't get it started. When I turn the ignition on, I should hear the ASD relay click, but it doesn't. I located the power pin for the ECM, and when I test it for...
Forum: Heating & Cooling 01-27-2010, 09:43 AM
Replies: 3
Views: 974
Posted By dad22153
Thanks for the advice guys, I'll check out the...

Thanks for the advice guys,
I'll check out the vacuum lines and try to locate the check valves.

Dave
Forum: Heating & Cooling 01-15-2010, 12:23 PM
Replies: 3
Views: 974
Posted By dad22153
Possible vacuum or electrical issue with heater/AC ducting

I was driving the other day, and had my heater blower set to high, with the duct setting set to winshield and floor. It seems to work fine, when driving normal, but as soon as I accelerate, I notice...
Forum: Cummins Diesel Specific Topics 01-15-2010, 12:17 PM
Replies: 6
Views: 525
Posted By dad22153
You could try jacking all four wheels off the...

You could try jacking all four wheels off the ground, then have someone watch as you accellerate / decelerate, to see if the 4WD stays engaged. I was having some issues with my vacuum lines for the...
Forum: Custom Chassis - Drive Line - Suspension - Wheels and Tires - LOWERING or STANDARD 12-27-2009, 09:16 AM
Replies: 13
Views: 3,910
Posted By dad22153
Thanks for the information. I'll check them out!

Thanks for the information.
I'll check them out!
Forum: Custom Chassis - Drive Line - Suspension - Wheels and Tires - LOWERING or STANDARD 12-26-2009, 11:48 PM
Replies: 13
Views: 3,910
Posted By dad22153
Thanks for the suggestion. Do you have their...

Thanks for the suggestion. Do you have their website?
Forum: Custom Chassis - Drive Line - Suspension - Wheels and Tires - LOWERING or STANDARD 12-26-2009, 11:02 PM
Replies: 13
Views: 3,910
Posted By dad22153
That's part of my problem... It looks like I...

That's part of my problem...
It looks like I have an open rear. When I put her on the snow the other day, I did notice that one rear wheel was spinning, and the other was not. So it appears I don't...
Showing results 1 to 25 of 39

 
Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 06:20 PM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum