View Single Post
  #1  
Old 03-15-2013, 10:26 AM
RamBiker11's Avatar
RamBiker11 RamBiker11 is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Oct 2011
Location: Greenville, sC
Age: 26
Posts: 168
Gender: Male
Vehicle: 2011 Ram 1500
Trim Level: Outdoorsman
Color: Black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:65
RamBiker11 will become famous soon enough
Default Turns off when I hit a bump/randomly and no power randomly

The truck is a 2011 1500 Outdoorsman 4x4

My problem started a day after I installed my S&B CAI but I can’t see how the two events are related. I was driving on the interstate and hit a decent size pot hole and all the electronics in the truck restarted themselves. All the lights on the dash lit up like when you start the truck and the radio turned off and then back on and the windshield wipers did one swipe. The motor itself never shut off. This same thing has happened about 10 times in the last 2 days and the majority of the time its when I hit a bump in the road but not every time. Yesterday I went to start my truck after work and the whole truck had zero power. I disconnected the negative terminal and let it sit for a few minutes and then reconnected and the truck started perfect. Same thing this morning when I went to start it to go to work. I am completely stumped. No CEL’s and the battery terminals are clean and tight. Only aftermarket bits are the CAI and Hella lights on my brushguard.

Any help or suggestions would be greatly appreciated.
Reply With Quote
Sponsored links