View Single Post
  #1  
Old 03-29-2013, 02:05 AM
hodge's Avatar
hodge hodge is online now
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Mar 2013
Location: Kitchener, Ontario
Age: 25
Posts: 165
Gender: Male
Vehicle: 2011 Dodge Ram Sport
Trim Level: Sport
Color: Flame Red
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:26
hodge is on a distinguished road
Default Only 1st gear When in 4Lo

I have a '00 CC sport that I use as a mud toy, currently sitting on 38's. I know the trans is garbage as it has no o/d and only has 3rd when it wants to. However in 2wd 1st and 2nd gear shift perfectly fine. My problem is, when in 4Lo the truck will not shift out of first gear.

1. When I got the truck, trans fluid looked watery, dark and was quite low. I topped it off and that was it. Could a flush and filter change help me out?

2. A few days after topping it off with ATF I also added a full bottle of Lucas additive. Could being over full with fluid cause it not to shift?

3. I have a CEL on which I have not read yet.. If I get it read, is there anything it will show that could be affecting the trans?


All I really want is to gain 2nd gear. The truck doesn't touch pavement, but with stock gears I need to be in low to spin the tires and with only 1st I'm constantly bouncing off the rev limiter. It sounds pretty sweet straight piped, but with over 350,000km I don't know how much more the old 5.9 can handle

Also, I have searched this issue numerous times as I know there are many problems with these trans, but I have found nothing that I feel specifically answers my questions.

__________________
RCX 2.5" level - 1.5" Zone Body Lift - 295/65/20 Trail Grapplers - 20x10 Moto Metal 970 - Debadged - 18" Magnaflow and Y-Pipe - S&B CAI - DiabloSport Intune DCX
Reply With Quote
Sponsored links