Thread: Hi speed miss?
View Single Post
  #2  
Old 06-28-2013, 11:20 AM
ninjalogic's Avatar
ninjalogic ninjalogic is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: West Coast
Age: 36
Posts: 49
Gender: Male
Vehicle: Dont Own A Dodge Anymore
Rep Power: 0
Rep:12
ninjalogic is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Breeze13 View Post
I have a 98 1500 4wd. When running at a steady speed it seems to miss out. Almost like the fuel flow is interrupted. When I accelerate it really goes, but at a steady speed it drops out for a split second. I can't really hear anything, I just feel it in my gut. Can't hear any cough or backfire. It's just there then it's not. I put a new fuel pump on about 9 months ago so I don't think that's the problem. It's a plastic tank so I don't think there would be rust in there. My wife drives it occasionally and she said it had died on her a couple of times at low speeds but starts up again within a few minutes. I had this problem before after I first bought the truck 4 years ago and a new cam sensor fixed it. Before when the cam sensor went bad it ran great until it just suddenly died. Didn't miss at all. I'm not sure what's going on. Any suggestions would be helpful. A mechanic friend said he thought it would be the PCM but there's gotta be something cheaper to try before I go for the big $350 part. Thanks, Breeze13
Possibly The Camshaft Position Sensor (AKA Distributor Ignition Pickup) going bad again or Crankshaft Position Sensor going out but I'm leaning more towards the Crankshaft Position Sensor

Last edited by ninjalogic; 06-28-2013 at 11:22 AM.
Reply With Quote