View Single Post
  #1  
Old 07-21-2013, 04:02 PM
hpc3 hpc3 is offline
Dodge Ram Forum Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Piedmont of the Carolinas
Posts: 202
Gender: Male
Vehicle: 2010 Ram 1500 Laramie Crew 4x4
Trim Level: Laramie
Color: Inferno on Slate
Engine: 2009-2010 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:44
hpc3 is on a distinguished road
Send a message via AIM to hpc3
Default '10 Laramie - key/ignition module markings from factory?

Question for the Gen4 remote start owner base... my truck turned 3yrs old last month and just like clockwork has a remote/unlock issue that has manifested. In particular the truck will not unlock with either of the original key fobs. Remote start works, lock works, the issue is with the unlock function for some reason or another. Truck was recently in to the dealership and "cannot reproduce issue" was the result. Nothing was replaced that I know of.

Flash forward a week or so to today and I notice some electrical tape in the floor board. I pulled the driver's knee panel to check for loose looms/wires and nothing looks out of place. I also checked the ignition/key module for loose plugs/wires. There are some white/silver markings on the ignition housing - x and a couple of dots. I'm not sure if this is something the factory did or if my tech did this. Has anyone else seen these or know what they represent? Going to get new batteries for both remotes today to see if that helps... likely heading back to the dealership this week for another diagnosis.

TIA for any help.
__________________
2010 Ram Laramie Crew 4x4, Inferno(mono) on Slate, All options, including BigSloshiTank
Reply With Quote
Sponsored links