View Single Post
  #1  
Old 09-03-2013, 03:30 PM
boduke01d boduke01d is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Sep 2013
Location: Mansfield
Age: 22
Posts: 4
Gender: Male
Vehicle: 1999 Dodge Ram 1500
Trim Level: Laramie
Color: Black
Engine: 1994-2001 318ci (5.2L) Magnum V8 220hp
Rep Power: 0
Rep:10
boduke01d is on a distinguished road
Default A/C compressor not getting power and blower smell

Hi,

I never knew my A/c didnt work until this summer. When i checked it out myself i found that A/c or Max a/c didnt matter, the compressor just wouldnt come on. The blower worked fine, (and now) the blower when selected on A/c or max a/c produces and awful smell. The smell is similar to a mix of dead mice and or old sweaty socks, or mold, or something of that sort. its so bad that even with the windows down and driving i can still smell it. Dad and i tested the circuit and found the relay for the compressor to be good, and the high pressure switch and low pressure switch were closed, meaning there must be a good gas charge in it for both switches to be calling for A/c. the problem is the compressor is not getting any power? Wondering where the wire goes after the relay and up to the compressor? and a possibility as to where the smell is coming from?

Note that the heat works fine, and when the blower for the heater comes on, there is not a trace of any smell? i thought that was weird. As it is a project to remove a dash and then the evaporator, i was wondering if anyone else has some knowledge on this issue? Thanks,
Devin.
Reply With Quote
Sponsored links