View Single Post
  #277  
Old 12-31-2011, 12:37 PM
Bw34 Bw34 is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Dec 2011
Location: Ct
Posts: 5
Gender: Male
Vehicle: 2011 RAM 1500
Trim Level: Big Horn
Color: Deep Cherry
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
Bw34 is on a distinguished road
Default

OK. I bought the parts, installed no problem and it LOOKS great.

Questions about using it. Preface this with the fact that I have never pulled a trailer using brakes before!

Display shows the gain 10 as set when the trailer is not connected.

BUT.... when it is connected I get...

THe trailer and the exclamation mark on the bottom
and
The gain setting... 10 as i set

At first the SC (short to ground) error code flashed on and off.. Then stopped on the second trip I took with it.

I guess my question is. It feels like it is doing something BUT if I hold the manual lever the trailer does not stop the trailer, even empty??

Should say, trailer is a dual axle car hauler with electric brake system. It isnt mine so I can't be certain that the brake system is adjusted or works properly on the trailer. It has a battery looking unit on it that says fully charged when connected to the truck.

A couple times I would look down and the gain control numbers when the brake is applied would very momentarily show a number between 1 and 99.. Is that telling me the amount of brake being sent to the trailer? If so why has it only shown a couple times?

PLEASE help me to understand if I am using it correctly and / or what I should see when it is working properly??
Reply With Quote