DODGE RAM FORUM - Ram Forums & Owners Club! - Ram Truck Forum - View Single Post - Rear camera dead after car wash
View Single Post
  #3  
Old 10-12-2012, 03:08 AM
GTyankee's Avatar
GTyankee GTyankee is offline
Dodge Ram Forum Senior Member

 
Join Date: Dec 2009
Location: San Diego East County, Ca
Posts: 27,828
Gender: Male
Vehicle: 2016 Ram Ecodiesel 2 whl drive
Trim Level: quad cab SLT
Color: sunburst orange pearl
Rep Power: 27
Rep:2964
GTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond repute
Default

first slide under the rear of your Ram
Drivers side, in between the spare tire & the frame, there is a connector, it is for the rear camera, IF it is an OEM stock unit
Take it apart, spray it with some CRC Lectra Clean, or some other good electric spray for automobiles, plug it back in & try it

If that didn't work, that cable that runs from the connector, goes back to the cutout in the body, then through another cut out in the tailgate, another connector may be located there.
Then the cable continues up into the tailgate, take off the access panel in the tailgate, another connector is right close to the tailgate handle & camera

I believe one of those connections is your gremlin
__________________
2016 Ram 3.0 diesel 3.55 w/LSD, G2 tonneau, Line-X, Weathertech mats, Mag-Hytec differential cover, Nfab bars, CB radio, EGR bug deflector
Reply With Quote