View Single Post
  #45  
Old 01-04-2013, 02:24 AM
polvoson polvoson is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 26
Gender: Male
Engine: 2009-2010 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
polvoson is on a distinguished road
Default

Well its been ever so exciting a day!

So when I went to the vendor to have my too short springs replaced, they said that they found a few bolts in the kit that were a bit loose. Asked me if I wanted them to go over it and tourque everything again. I said sure sounds great!. An hour later I left with a 'completely gone over" their words truck.

Well since then I've done about 1500KM. Truck never felt right. I had my alignment redone in seattle. Felt better but still not the way I expected. I did a Christmas trip with my family to the interior of BC. 1000KM round trip on the hiway in the snow...truck felt not right at all with weight in the rear.

Today I am driving to work on the hiway and I start feeling a little wiggle in the rear end when I accelerate or decelarate. It gets worse over a few kilometers.
I stop go under the truck, check lug nuts, pull and push at things then look at the rear control arms. ALL OF THE BOLTS ARE COMPLETELY LOOSE! One is gone, one hanging on by a thread, literally one thread. Axle is floating around freely...
It seems the idjot at the vendor didn't exactly do what he said he did...
I tightened the best I could on the side of the road and limped it home. Re did all the bolts and nuts with lock tight and replaced the missing bolt. Took it for a drive.
It feels great! I don't think those bolts were ever tight since I picked it up.
Reply With Quote