DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Help Zone - Dodge Ram Problems, Complaints, & Solutions - Maintenance & Re > 4TH Generation Dodge Ram 2009+ Dodge Ram Trucks > Electrical


Notices

Electrical 4th Gen Dodge Ram Electrical Problems and Questions.


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 11-12-2013, 11:10 AM
Warlock III's Avatar
Warlock III Warlock III is offline
Has Internet Tourettes
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 6,148
Gender: Male
Vehicle: 1995 Ram 1500
Engine: 1994-2001 318ci (5.2L) Magnum V8 220hp
Rep Power: 10
Rep:1693
Warlock III has a brilliant futureWarlock III has a brilliant futureWarlock III has a brilliant futureWarlock III has a brilliant futureWarlock III has a brilliant futureWarlock III has a brilliant futureWarlock III has a brilliant futureWarlock III has a brilliant futureWarlock III has a brilliant futureWarlock III has a brilliant futureWarlock III has a brilliant future
Send a message via AIM to Warlock III Send a message via Yahoo to Warlock III
Default

Hope you get it straightened out. C'mon back and let us know what happens and earn some rep points. It's great when I can make a mental note to the "fixed" list and help others. Good luck.

NOT!

(I'm my biggest fan)
__________________
Remove the head from a serpent, and the body dies. Remove a head from a Hydra and two more grow to take its place.
Reply With Quote
  #102  
Old 01-14-2014, 12:37 PM
Rodgedam55 Rodgedam55 is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Jan 2014
Location: Saskatchewan
Age: 22
Posts: 1
Gender: Male
Vehicle: 2010 dodge ram 1500
Trim Level: Grey
Color: Silver
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
Rodgedam55 is on a distinguished road
Unhappy Need help! Starter problem

So I was installing a stereo in my truck and had to unhook the battery clamp, took it off then put it back on and my truck wouldn't start. I got scared and unhooked everything I changed and put it back to stock. I turn the key and have battery power, all the dash lights come on. Everything normal but it won't turn over. I got the same click but I don't understand why It would randomly not work. I called 6 different mechanics and read forums all day and tried every thing I saw. Still couldn't get it going. No one can figure it out. Tried jumping the starter and that never worked either. Plugged in a code reader and it said no code. But when I turn the ignition on the engine light flashes and there is a symbol that's 2 lines with a electric symbol between them. HELP PLEASE
Reply With Quote
  #103  
Old 01-15-2014, 09:58 AM
ghorn ghorn is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Dec 2013
Location: Texas
Age: 66
Posts: 217
Gender: Male
Vehicle: 2012 Ram 4X4 Crew CAb
Trim Level: LoneStar Rambox
Color: White
Engine: 2008-20?? 287ci (4.7L) PowerTech V8 310hp 330lb/ft
Rep Power: 0
Rep:74
ghorn will become famous soon enough
Default

Jackson, that is the longest thread I have ever read, and I'm glad your "techs" at the dealer were finally instructed how to take a serious interest and repair your truck. They sound like hacks to me.

Meanwhile... the cash "payment" they gave you is nice.... but, I believe that the number of "cycles" they've put on your starter demands that they also install an entirely NEW starter motor for you. In testing for your problem, they have placed so many unnecessary "cycles" on your starter that they have doubtlessly reduced it's service life considerably. (Somewhere between 60-180 unnecessary cycles as far as I can guess.)

Kudos to you for your patience with them.
Reply With Quote
  #104  
Old 01-21-2014, 04:42 PM
BryanL BryanL is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Jan 2014
Location: New Orleans, La
Posts: 4
Gender: Male
Vehicle: 2012 Ram 1500
Trim Level: Longhorn
Color: White
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
BryanL is on a distinguished road
Default

I am havng the same problem. Dealer says I have to leave it with them. they have never heard of this problem. Do you think I believe them?????
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 02:25 PM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum