DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - General Discussion > 2012 Dodge Ram Forum


Notices

2012 Dodge Ram Forum For specific discussion of the 2012 Dodge Ram!


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
United Radio
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 04-12-2014, 08:51 AM
Raptor's Avatar
Raptor Raptor is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Alberta, Canada
Age: 61
Posts: 41
Gender: Male
Vehicle: 2012 Dodge Ram
Trim Level: Laramie
Color: Molten Red Pearl
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
Raptor is on a distinguished road
Send a message via ICQ to Raptor
Default

I had this problem too, but I think it was my own fault. When my Ram was new I wasn't using it much and I didn't bother to fill the fuel tank. I was throwing in a few dollars every now and then until one day the truck developed the problem: Check engine light, no 'eco' and it would not run if I used the remote start.

I visited my dealer. They reset the computer and suggested that I should keep more fuel in the tanks. I've done that; always run on the top half and have had no problems for a year and a half.
Reply With Quote
  #32  
Old 04-13-2014, 09:15 AM
bridren bridren is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Apr 2014
Location: digby
Posts: 13
Gender: Male
Vehicle: 2012 dodge ram 1500
Color: red
Engine: 2008-20?? 287ci (4.7L) PowerTech V8 310hp 330lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
bridren is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Raptor View Post
I had this problem too, but I think it was my own fault. When my Ram was new I wasn't using it much and I didn't bother to fill the fuel tank. I was throwing in a few dollars every now and then until one day the truck developed the problem: Check engine light, no 'eco' and it would not run if I used the remote start.

I visited my dealer. They reset the computer and suggested that I should keep more fuel in the tanks. I've done that; always run on the top half and have had no problems for a year and a half.
My engine light has come on many times for the EVAP since I purchased the truck in 2012 but I can't remember what level the tank was at?? I'm hoping that after the dealer changes the part it doesn't happen again, but if it does, I'll remember fuel level. With 'ECO' off, the truck sucks back the fuel, don't want that happening all the time!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 09:32 AM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum