DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Help Zone - Dodge Ram Problems, Complaints, & Solutions - Maintenance & Re > 4TH Generation Dodge Ram 2009+ Dodge Ram Trucks > 4th Gen UConnect


Notices


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
United Radio
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 04-29-2014, 01:29 AM
RyanJM's Avatar
RyanJM RyanJM is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Jun 2012
Location: Houston
Age: 38
Posts: 1,775
Gender: Male
Vehicle: 2014 Ram 1500
Trim Level: Express RC
Color: Black Express Package
Engine: 2013-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 395hp 410lb/ft
Rep Power: 0
Rep:62
RyanJM will become famous soon enough
Default

I just did the new update and everything works the same except I can turn off my dimming mirror now. Use fire fox it seems to only download properly on that browser for me at least.
__________________

2014 Black Express, 4.5" Maxtrac lift, Ballistic Razorback's 20x9, 35x12.5 Federal Cougaria MT's, DeeZee tailgate assist, K&N drop in filter, magnaflow 16" welded in, Diablo Trinity, 20% tint on the front and 5% on the rear glass, AVS Smoked Aeroskin, HID 3000k fogs, 6000k HID's in the projectors.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-29-2014, 01:22 PM
macc08's Avatar
macc08 macc08 is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Feb 2013
Location: Toronto, Ontario, Canada
Age: 26
Posts: 1,277
Gender: Male
Vehicle: 2013 Ram 1500
Trim Level: Sport
Color: Mineral Grey Metallic
Engine: 2013-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 395hp 410lb/ft
Rep Power: 3
Rep:722
macc08 is a splendid one to beholdmacc08 is a splendid one to beholdmacc08 is a splendid one to beholdmacc08 is a splendid one to beholdmacc08 is a splendid one to beholdmacc08 is a splendid one to beholdmacc08 is a splendid one to behold
Default

Quote:
Originally Posted by rcmpvet View Post
There should not be any periods in the file name.

This is the name of the file as it appears:

RA4_14_05_03.exe

If you received a file with periods then it very well may be faulty. I know the one I provided and works does not have periods other than before the extension.
Yeah the file I was trying from another thread (not uploaded by you) has 14.05.03 in it, which made the computer think that the .03 was the extension. Can you post a link to the file you uploaded for me? It would be very much appreciated. Also, I think I fried my USB. I converted it to FAT32, and it wasn't recognized by the truck. So I had pretty much given up. I brought it back inside, and converted it back to what it was. And now it only works on my mac's. Wont even recognize on my Blu ray player (which I use to watch downloaded videos.)
So I wonder if I need a new cheap USB to do this. (gotta buy a new one anyways...)

Thanks all for the help so far!
__________________
Check out my build thread Here!
Cross border shipping for SW Ontario-Check Here!
http://i31.photobucket.com/albums/c383/drapizan/Untitled_zpsdd160ae8.png
Reply With Quote
  #13  
Old 05-01-2014, 12:30 AM
bstunder bstunder is offline
Dodge Ram Forum Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Prince George, BC
Age: 54
Posts: 50
Gender: Male
Vehicle: 2013 Ram 1500 Laramie Longhorm
Trim Level: Laramie Longhorn
Color: Grey Met
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
bstunder is on a distinguished road
Default

I use FAT32 which is the default for most USB drives. I have better luck using Safari to download the file. Run the extract and copy the extracted file to the USB drive. It can be the only file on the UBS drive. Plug it in, close the drivers door and turn the key to Acc and it should install
Reply With Quote
  #14  
Old 05-01-2014, 02:35 AM
macc08's Avatar
macc08 macc08 is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Feb 2013
Location: Toronto, Ontario, Canada
Age: 26
Posts: 1,277
Gender: Male
Vehicle: 2013 Ram 1500
Trim Level: Sport
Color: Mineral Grey Metallic
Engine: 2013-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 395hp 410lb/ft
Rep Power: 3
Rep:722
macc08 is a splendid one to beholdmacc08 is a splendid one to beholdmacc08 is a splendid one to beholdmacc08 is a splendid one to beholdmacc08 is a splendid one to beholdmacc08 is a splendid one to beholdmacc08 is a splendid one to behold
Default

I think I will probably just make an appointment at a dealer to get the software upgraded... I just don't want to uninstall/reinstall the tunes... I might try it again. This time I'll do everything from my laptop (PC) maybe thats the problem I'm having. Ive tried everything from the mac. However, every file I have downloaded has not been able to extract. its pretty frustrating that the dealership put the wrong update in. Its the same place I bought the truck from and they are great there. I will def call them to let them know what happened. But unfortunately I don't live in the same town that I bought from, so Ill have to go to a local dealer here...

Ugh..
__________________
Check out my build thread Here!
Cross border shipping for SW Ontario-Check Here!
http://i31.photobucket.com/albums/c383/drapizan/Untitled_zpsdd160ae8.png
Reply With Quote
  #15  
Old 05-01-2014, 09:46 PM
Tom O Tom O is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Apr 2014
Location: Northwest USA
Posts: 3
Gender: Male
Vehicle: 2013 Ram
Trim Level: XLT
Color: Copper
Engine: 2013-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 395hp 410lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
Tom O is on a distinguished road
Default iPhone not recognized by UConnect.

After having the dealer "flash" my radio system recently UConnect no longer recognizes my 4s. Bluetooth works fine with my Samsung tablet.
Is there a fix?
Reply With Quote
  #16  
Old 05-01-2014, 10:10 PM
Jabalone's Avatar
Jabalone Jabalone is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: May 2013
Location: BC, Canada
Posts: 128
Gender: Male
Vehicle: 2013
Color: silver
Rep Power: 0
Rep:30
Jabalone is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Tom O View Post
After having the dealer "flash" my radio system recently UConnect no longer recognizes my 4s. Bluetooth works fine with my Samsung tablet. Is there a fix?
Did you delete the old BT connection on the radio's memory first and then sync your phone again just like you were doing it for the first time? This happened to me not long ago. It wouldn't recognize as long as the old (previous) BT connection showed on the options screen. Must delete it first. If you did that and it didn't work, then I'm not sure.

Last edited by Jabalone; 05-01-2014 at 10:13 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 12:35 AM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum