DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Help Zone - Dodge Ram Problems, & Solutions - Maintenance & Repair > 1ST Generation Dodge Ram 1993 & Older Dodge Ram Trucks > Powertrain > 3.7L Slant 6 Specific Topics


Latest Vendor News
Addictive Desert Designs!
Bayou Goat Mounts

Thread Tools
Old 05-16-2014, 09:28 PM
grandads100custom grandads100custom is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
Join Date: Mar 2014
Location: Hampton Roads VA
Age: 37
Posts: 10
Gender: Male
Vehicle: 1985 Dodge Ram 100 Custom
Trim Level: 100 Custom
Color: grandpa Blue
Engine: 1981-1987 225ci (3.7L) Slant-6 95hp
Rep Power: 0
grandads100custom is on a distinguished road

Ok, guy showed up and his conclusion is there is no power going from relay to starter. Il be getting a new relay for free tomorrow but wont get to put it on due to work, after 7pm. Ugh. So hopefully thats all it is a that little box is bad.
The guy that checked it out for me today was the guy who installed that starter n relay so thank god lol. Prob post on here tomorrow.
Reply With Quote
Old 05-17-2014, 12:30 AM
namretsud's Avatar
namretsud namretsud is offline
Dodge Ram Forum Senior Member
Join Date: Mar 2012
Location: SW Ontario
Age: 60
Posts: 628
Gender: Male
Vehicle: 15 BigHorn Ecodiesel
Trim Level: Big Horn
Color: Granite Crystal
Engine: 2014-20?? 182.3ci (3.0L) L630DOHC V6 240hp 420lb/ft Eco-Diesel
Rep Power: 4
namretsud has a spectacular aura aboutnamretsud has a spectacular aura about

Hopefully when he installed the relay he hooked it up properly.Beena while since I had to look closely at that year of a dodge. I can't imagine it is much different from my 71 Duster but I can't get at it for pics right now.
Reply With Quote
Old 05-20-2014, 07:11 PM
MOFOGO's Avatar
MOFOGO MOFOGO is online now
Dodge Ram Forum Senior Member
Join Date: Aug 2012
Location: Florida
Posts: 344
Gender: Male
Vehicle: 2012 Dodge Ram RCSB
Trim Level: Express
Color: White
Rep Power: 0
MOFOGO is on a distinguished road

Did you get this sorted out yet? If not, be sure to check the main wiring block going through the firewall to the engine compartment. Corrosion can cause the connections to become less than ideal over time, especially the wire connections on the underhood side. I had to cut off the connectors and jump the hot wire through the firewall on a 1978 Dodge truck once, because it did the same thing you describe, no fire, no crank. Good Luck!
Reply With Quote


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:31 PM.

= Copyright a Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.