DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Help Zone - Dodge Ram Problems, Complaints, & Solutions - Maintenance & Re > 1ST Generation Dodge Ram 1993 & Older Dodge Ram Trucks > Electrical


Notices

Electrical 1st Gen Dodge Ram Electrical Problems and Questions.


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-20-2010, 03:03 PM
ymmit ymmit is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Jun 2010
Age: 50
Posts: 2
Gender: Male
Rep Power: 0
Rep:10
ymmit is on a distinguished road
Default 90 1/2 ton 4x4

I've owned since 96 with over 350k on it. On every other prevous startup, the idiot lights would light up for a couple of seconds. Now the Brake light and the anti-lock lights stay on . Is there any fix I can do before i take it to a garage ? Thx Tim.
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 02-14-2011, 10:29 PM
thechoochlyman's Avatar
thechoochlyman thechoochlyman is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Jan 2011
Location: Campbellsville, KY
Age: 21
Posts: 18
Gender: Male
Vehicle: 1989 W150 318
Engine: 1988-1991 318ci (5.2L) LA V8 140hp
Rep Power: 0
Rep:10
thechoochlyman is on a distinguished road
Default

The anti-lock is probably just the typical problem all of these old dodges have - they don't work. Try re-connecting the relay behind the glove box. If that doesn't fix it, you'll probably have to replace the anti-lock valve attached to the frame. The one on my truck has been bypassed. Option three, unplug the light as I did.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-14-2011, 10:31 PM
thechoochlyman's Avatar
thechoochlyman thechoochlyman is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Jan 2011
Location: Campbellsville, KY
Age: 21
Posts: 18
Gender: Male
Vehicle: 1989 W150 318
Engine: 1988-1991 318ci (5.2L) LA V8 140hp
Rep Power: 0
Rep:10
thechoochlyman is on a distinguished road
Default

Another thing it could be, possibly a ground wire is loose somewhere.
Try pulling the emergency brake pedal up. Push it down and release it a few times. Sometimes the switch under there gets screwed up... mine flashes on and off half the time. lol
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 10:27 PM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum