DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Mod Zone - Custom Dodge Ram Mods - Dodge Ram Performance > Custom Chassis - Drive Line - Suspension - Wheels and Tires - LOWERING or STANDARD


Notices

Custom Chassis - Drive Line - Suspension - Wheels and Tires - LOWERING or STANDARD Discuss anything related to Custom Dodge Ram Wheels, Tires, Brakes, Suspension Mods, Chassis Mods and Tuning, Towing options, Driveline, Differentials, Sway Bars, Lowering Springs, Strut Braces, etc.


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
United Radio
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-08-2009, 11:52 PM
strang3majik's Avatar
strang3majik strang3majik is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Aug 2009
Location: Hanover, PA
Age: 22
Posts: 1,068
Gender: Male
Vehicle: 1996 Dodge Ram Indy Pace Truck
Trim Level: Indy Pace Truck
Color: Blue w/ white stripes
Engine: 1998-2001 360ci (5.9L) Magnum V8 245hp(standard), 250hp(Sport package)
Rep Power: 6
Rep:210
strang3majik has a spectacular aura aboutstrang3majik has a spectacular aura aboutstrang3majik has a spectacular aura about
Default 98 Ram, brake and ABS light

Hey guys and gals...

This has happened before, and, though, I haven't put a scanner on it...my ABS and brake lights have come on, again.

When it happened before, it was some sensor in the rear end? This time, I drove through a pretty big puddle.
One of those, encases the whole truck in water puddles...well, that was about 6 months ago, and this light has been on seconds after, and since.

But...I was driving a semi long distance the other night, at night, and the bright orange and red light were driving me crazy...lol

So...does that sound like thats what it would be again? Is this a known problem? And, why would driving through a puddle even hurt it?

Thanky thanky.
__________________

98 Jeep Grand Cherokee 5.9 Limited / 96 Dodge Ram Indy Pace Truck / 87 Dodge Charger GLHS / 85 Dodge Omni GLH
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 10-09-2009, 12:50 AM
erm
Guest
 
Posts: n/a
Default

Sounds like you have either a glitched sensor or the connection to it is corroded from getting too much water in it. Try pulling the sensor and cleaning the connections at both ends. Then, put it back in, remove your fuse for the Auto Shutoff or PCM fuse, then put it back in and fire up the truck. You may be able to 1) fix the connection, and, 2) clear the code.

If the code comes back I suspect the sensor has given up and it will need to be replaced.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-10-2009, 12:50 AM
Toms Blue Ram 1500's Avatar
Toms Blue Ram 1500 Toms Blue Ram 1500 is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Jul 2009
Location: Dundalk , Md .
Age: 50
Posts: 21,491
Gender: Male
Vehicle: '01 Ram 1500
Trim Level: Sport with Off-Road
Color: Intense Blue
Engine: 1998-2001 360ci (5.9L) Magnum V8 245hp(standard), 250hp(Sport package)
Rep Power: 19
Rep:1588
Toms Blue Ram 1500 has a brilliant futureToms Blue Ram 1500 has a brilliant futureToms Blue Ram 1500 has a brilliant futureToms Blue Ram 1500 has a brilliant futureToms Blue Ram 1500 has a brilliant futureToms Blue Ram 1500 has a brilliant futureToms Blue Ram 1500 has a brilliant futureToms Blue Ram 1500 has a brilliant futureToms Blue Ram 1500 has a brilliant futureToms Blue Ram 1500 has a brilliant futureToms Blue Ram 1500 has a brilliant future
Default

Check the magnet also on the sensor . You could have some debris on it . Clean it , check and tighten up your connections and let us know how you make out .
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 10-10-2009, 11:32 PM
strang3majik's Avatar
strang3majik strang3majik is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Aug 2009
Location: Hanover, PA
Age: 22
Posts: 1,068
Gender: Male
Vehicle: 1996 Dodge Ram Indy Pace Truck
Trim Level: Indy Pace Truck
Color: Blue w/ white stripes
Engine: 1998-2001 360ci (5.9L) Magnum V8 245hp(standard), 250hp(Sport package)
Rep Power: 6
Rep:210
strang3majik has a spectacular aura aboutstrang3majik has a spectacular aura aboutstrang3majik has a spectacular aura about
Default

will do...if that don't work...its bulb pulling time

Also...every few key cycles, they don't light up. Is that just the computer resetting itself?
__________________

98 Jeep Grand Cherokee 5.9 Limited / 96 Dodge Ram Indy Pace Truck / 87 Dodge Charger GLHS / 85 Dodge Omni GLH
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 07:28 AM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum