DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Help Zone - Dodge Ram Problems, Complaints, & Solutions - Maintenance & Re > 1ST Generation Dodge Ram 1993 & Older Dodge Ram Trucks > Electrical


Notices

Electrical 1st Gen Dodge Ram Electrical Problems and Questions.


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-14-2012, 01:06 PM
hypermax hypermax is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Nov 2012
Location: nanaimo
Posts: 1
Gender: Male
Vehicle: 1990 dodge ram
Engine: 1989-1993 360ci (5.9L) Cummins diesel I6 160hp 400lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
hypermax is on a distinguished road
Default heater motor fail 90 cummings

one day my blower motor stoped working on my 90 dodge cummins so i tested the blower motor, low-high switch, all the fuses under the steering column changed the resistor. and still no fan on any setting. i checked the plug for power at the blower motor in the engine bay and theirs now power goin to it.
and theirs no power goin to the resistor plug and i checked the plugs on the dash buttons for defrost and vent all that theirs no power goin to those plugs aswell, thats with the key on. the only relay i cand find on this truck is under the steering column its a [COLOR=blue !important][COLOR=blue ! important]3 [COLOR=blue ! important]prong[/COLOR][/COLOR][/COLOR] one and when i pull it out theirs power goin to the relay, i also pluged the raly back in and tested with the tester light from under neath and the horn goes off when you touch the one wire so i dont think this relay sends power so the blower motor or the dash buttons


if anyone can give me any direction with this it would be deepy apreachiated
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 11-19-2012, 10:38 AM
ramfam's Avatar
ramfam ramfam is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Aug 2011
Location: Missouri
Posts: 901
Gender: Male
Vehicle: 2001 1500/1982 D150
Trim Level: Base
Color: White
Engine: 1994-2001 318ci (5.2L) Magnum V8 220hp
Rep Power: 0
Rep:21
ramfam is on a distinguished road
Default

Bad switch. Or if its like my 82 try moveing ignition back a bit if it works in on position but not after you have started it. The return spring is stuck on my ignition switch
__________________
Family truck' ster see restoreation of big al's 82 http://i1152.photobucket.com/albums/p497/ramfam01/690d234c.jpg
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 10:55 PM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum