DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Help Zone - Dodge Ram Problems, Complaints, & Solutions - Maintenance & Re > 3RD Generation Dodge Ram 2002 to 2008 Dodge Ram Trucks > Electrical


Notices

Electrical 3rd Gen Dodge Ram Electrical Problems and Questions.


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-23-2012, 07:17 PM
crazycooter
Guest
 
Posts: n/a
Default No sound from Speakers. Have codes. Help!

Hello, I am new here. I bought a 2006 Dodge Ram 3500 Diesel. Now the radio seems to work fine but no sound from speakers.
There is an active codes:
U0186 (lost communication with audio amplifier)
B140B (rear left audio speaker output circuit open)
B1403 (front left audio speaker output circuit open)
B140F (rear right audio speaker output circuit open)
B1407 (front right audio speaker output circuit open)

All fuses under hood apear to be ok. Also when I try to put a CD in the head unit it spits it back out and displays "error".

Any help would be great!!!!!!
Is the head unit shot? Amp shot? Fuse that I don't know about blown?.....
Thank you!
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 01-23-2012, 07:38 PM
Scoooter's Avatar
Scoooter Scoooter is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Dec 2011
Location: www.AllCyclesGroup.com
Age: 48
Posts: 116
Gender: Male
Vehicle: 2009 Dodge Ram 1500
Trim Level: Big Horn
Color: White
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:11
Scoooter is on a distinguished road
Default

Man I don't think anyone can know that till it's torn apart. One failure could be causing it to throw another. I would guess the amp but I'm not sure why the head unit would spit out the CD. Something could have happened that fried both. There just isn't anyway for us to know for sure without taking it apart.
__________________
www.AllCyclesGroup.com
Reply With Quote
  #3  
Old 01-23-2012, 09:38 PM
crazycooter
Guest
 
Posts: n/a
Default

Thanks for the reply!
I don't really care about the CD problem as I don't listen to them but I mentioned it in case it is related.
I am not really sure where to start on this problem....I hate electrical issues!
Reply With Quote
  #4  
Old 01-23-2012, 09:50 PM
Scoooter's Avatar
Scoooter Scoooter is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Dec 2011
Location: www.AllCyclesGroup.com
Age: 48
Posts: 116
Gender: Male
Vehicle: 2009 Dodge Ram 1500
Trim Level: Big Horn
Color: White
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:11
Scoooter is on a distinguished road
Default

Best thing is to take it to a stereo shop. Kicking out the CD could mean a head unit issue or your putting in a CD that's not an audio CD. There is just no way to know for sure without hands on. If someone else knows please chime in.
__________________
www.AllCyclesGroup.com
Reply With Quote
  #5  
Old 01-24-2012, 02:47 AM
brad12kx's Avatar
brad12kx brad12kx is offline
Just some guy in Canada


 
Join Date: Apr 2010
Location: Brandon, MB
Posts: 22,792
Gender: Male
Vehicle: 2010 Ram 1500 QC
Trim Level: Sport
Color: Black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 21
Rep:2581
brad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond repute
Default

Start by checking/replacing Fuse 36 (25A). If that's OK, then check the wiring connectors on the amplifier unit which is located behind the glove box. Take special note of the Black 22 pin connector.
__________________
brad

Interested in one of my mods?
If it's underlined, it's a link to that mods thread.

2010 Ram 1500 Hemi Sport, 3.92, Leather, NAV, Alpine, Sunroof, Trailer tow, Brake Contoller, Rear Cam
Mods - 3M clear protect, Decals removed, Electric Tailgate Lock, Tow Hooks, Skid Plates, Bed Rug, Pace Edwards Bedlocker Electric Tonneau, Timbren Rear SES, Tinted Tail Lights, Debadged, Grill Blacked Out, Shorty Antenna, Black Chromed Emblems, Lightly tinted front windows, DS Predator, Cabin Air Filter, K&N Drop In, Mufflex (Magnaflo) DOD24M, Sonnax line pressure booster, Volant CAI
Reply With Quote
  #6  
Old 01-24-2012, 08:55 PM
crazycooter
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by brad12kx View Post
Start by checking/replacing Fuse 36 (25A). If that's OK, then check the wiring connectors on the amplifier unit which is located behind the glove box. Take special note of the Black 22 pin connector.
Thanks.
Fuse 36 is good, wiring connections to amp are good.
What now? I hope I don't have to take it to Dodge for this problem.
Anybody else have any ideas???
Thanks!
Reply With Quote
  #7  
Old 01-24-2012, 10:00 PM
brad12kx's Avatar
brad12kx brad12kx is offline
Just some guy in Canada


 
Join Date: Apr 2010
Location: Brandon, MB
Posts: 22,792
Gender: Male
Vehicle: 2010 Ram 1500 QC
Trim Level: Sport
Color: Black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 21
Rep:2581
brad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond reputebrad12kx has a reputation beyond repute
Default

My instinct tells me the amplifier is in trouble. But before you spend a bunch of hard earned $ on a new one, we should check a few things to verify that the power is actually getting to the amp.

Do you have the 'Infinity' sound system?
__________________
brad

Interested in one of my mods?
If it's underlined, it's a link to that mods thread.

2010 Ram 1500 Hemi Sport, 3.92, Leather, NAV, Alpine, Sunroof, Trailer tow, Brake Contoller, Rear Cam
Mods - 3M clear protect, Decals removed, Electric Tailgate Lock, Tow Hooks, Skid Plates, Bed Rug, Pace Edwards Bedlocker Electric Tonneau, Timbren Rear SES, Tinted Tail Lights, Debadged, Grill Blacked Out, Shorty Antenna, Black Chromed Emblems, Lightly tinted front windows, DS Predator, Cabin Air Filter, K&N Drop In, Mufflex (Magnaflo) DOD24M, Sonnax line pressure booster, Volant CAI
Reply With Quote
  #8  
Old 07-04-2014, 06:39 PM
max240p max240p is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Feb 2014
Location: Russia
Posts: 9
Gender: Male
Vehicle: 2010
Trim Level: HZ
Color: White
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
max240p is on a distinguished road
Default

Same problem with rear front speaker. Btw where is the fuse 36?

Last edited by max240p; 07-04-2014 at 06:42 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 06:23 AM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum