DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Help Zone - Dodge Ram Problems, Complaints, & Solutions - Maintenance & Re > 4TH Generation Dodge Ram 2009+ Dodge Ram Trucks > Electrical


Notices

Electrical 4th Gen Dodge Ram Electrical Problems and Questions.


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
United Radio
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-27-2012, 06:01 AM
TimsHemi's Avatar
TimsHemi TimsHemi is offline
Dodge Ram Forum Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: MI
Posts: 59
Gender: Male
Vehicle: 2010 Dodge Ram
Trim Level: SLT
Color: Black
Engine: 2009-???? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:20
TimsHemi is on a distinguished road
Default Strange TPMS issue

I have been screwing with this for about 3 months now, and I finally concede and decided I need some help. Here is the background of my issue...

Long story made short my left rear TPMS is not working. I have had the monitor in the tire replaced, and still no luck... I have had the tires rotated twice since this problem came along, and always the left rear is in failure. Leading me to believe it is a problem in communication with the truck and not in the tire.

Where does the tire send a signal to? I found the TPMS "Brain" in the left front wheel well, and found no obvious broken wires or damage to the box/plug.

Is there something in the computer that needs to be reset/ adjusted? This issue happened right after I put my winter 20" wheels on from my summer 18" wheels.

Unrelated (or maybe not) I have had trouble with the left rear speed sensor twice due to my lift kit/snow build up combination.

The dealership wants $90 just to look into it, and I want to expire all my options before I blow the money on that.

My next option will be to wait till spring and see if my 18" wheels remedy the issue since Im not sure where the signal gets recieved by the truck itself.

Any ideas on what I can try, what I am missing here, or other insights would be appreciated...
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 02-27-2012, 11:44 PM
moparornocar72's Avatar
moparornocar72 moparornocar72 is offline
Dodge Ram Forum Member

 
Join Date: Aug 2010
Location: Auburn, AL
Age: 26
Posts: 3,666
Gender: Male
Vehicle: 2010 Dodge Ram
Trim Level: Big Horn
Color: Mineral Grey
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 7
Rep:630
moparornocar72 is a name known to allmoparornocar72 is a name known to allmoparornocar72 is a name known to allmoparornocar72 is a name known to allmoparornocar72 is a name known to allmoparornocar72 is a name known to all
Default

If you haven't already, try unhooking ur battery letting all the power get out and then hooking it back up, see if it will wake up the sensor or the "brain". good luck!
__________________
14.268 @ 95 MPH Full Trim

Proudly Sponsored by Bully's Performance
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 08:06 PM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum