DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Mod Zone - Custom Dodge Ram Mods - Dodge Ram Performance > Custom Dodge Ram Interior Modifications - Custom Audio / Video


Custom Dodge Ram Interior Modifications - Custom Audio / Video All custom mods on the interior of your Dodge Ram. Dodge Ram stereo mods, alarms, electronics, shift knobs, upholstery, etc.

Latest Vendor News
Addictive Desert Designs!
Bayou Goat Mounts

Thread Tools
Old 08-17-2012, 10:05 PM
BJPUSMC's Avatar
Dodge Ram Forum Senior Member
Join Date: Oct 2011
Location: Norfolk VA
Age: 39
Posts: 91
Gender: Male
Vehicle: 2013 Ram 2500 Mega Cab 4x4
Trim Level: Laramie
Color: Deep Cherry Red/ Silver
Engine: 2011-20?? 409ci (6.7L) Cummins Turbo Diesel 350hp 800lb/ft
Rep Power: 0
BJPUSMC is on a distinguished road
Default Anyone have this problem: High pitched echo from headliner speakers?

I have the "premium Alpine" system but I changed out the dash and front door speakers for the Mopar Kicker and added the Mopar Kicker 10" Sub (still have OE amp for speakers). It seems recently that my headliner speakers have started producing a high pitched echo that has become very annoying. I thought that maybe I had just blown the speakers so ordered new ones but still have the same issues. I tried plugging in the larger dash speakers just to see if that changed it but still same problem. Im not really sure what to do now and I don't want to spend the money trying to add new speakers if that doesn't work. It seems most prevelant when I'm listening to Sat radio. Anyone else experience this?
2013 Ram 2500 Laramie Mega Cab 4x4,
6.7L H.O. Cummins Turbo Diesel

USMC Pilot
Reply With Quote
Sponsored links
Old 08-19-2012, 03:56 PM
Soundguytroy Soundguytroy is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Age: 43
Posts: 20
Gender: Male
Vehicle: 04 Dodge Ram Quad Cab Laramie
Trim Level: Larimie quad cab
Color: Red
Engine: 2003-2008 345ci (5.7L) Hemi V8 345hp 375lb/ft
Rep Power: 0
Soundguytroy is on a distinguished road

It's hard too tell from the description (I know it's like describing that noise to your mechanic LOL) but it sounds like maybe a Room Enhancement Mode might be engaged in a DSP setting and they never work properly. Or Maybe there is to much delay on the tweeters.

Fiddle with the Sound Enhancement Modes, If it's a delay thing you might need to find an advanced menu or time alignment or delay menu.

If this is no help at all get back to me with a Model # of the head unit so I can look it up online.
I'm now grabbing Life By The Horns!!!
Reply With Quote


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:08 AM.

= Copyright a Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.