DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Help Zone - Dodge Ram Problems, Complaints, & Solutions - Maintenance & Re > 1ST Generation Dodge Ram 1993 & Older Dodge Ram Trucks > Electrical


Notices

Electrical 1st Gen Dodge Ram Electrical Problems and Questions.


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
United Radio
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-20-2013, 02:36 AM
DMD20OZ
Guest
 
Posts: n/a
Question System shutdown

Hello. Today I had an issue start with my truck. It started with the radio going off and coming back on while driving. Next, I lost all power like the battery had been disconnected (all gauges, heater, radio died) , but the security light on the instrument panel was blinking very dimly and rapidly. The vehicle would not respond for about 10-20 seconds then after tuning the key a couple of times, all power came back and I could restart the truck. It did this six total times every 5-10 minutes while driving. This occurred while stopped in traffic, but once wile pulling away from a traffic light it acted like it had no acceleration and I had to pull over.
2006 Ram 2500 4x4
5.7L Hemi
Automatic
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 01-20-2013, 04:19 AM
GTyankee's Avatar
GTyankee GTyankee is offline
Dodge Ram Forum Member

 
Join Date: Dec 2009
Location: San Diego East County, Ca
Posts: 19,047
Gender: Male
Vehicle: 2009 Dodge Ram 1500 2X4
Trim Level: quad cab SLT
Color: sunburst orange pearl
Rep Power: 20
Rep:2615
GTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond repute
Default

i have not had anything like that happen, but i would disconnect the battery POS post for 10 minutes & reconnect it
see is everything resets
__________________
Ram 1500 SLT Quad cab, 5.7 HEMI(R) MDS VCT, 5 speed auto 545RFE, 3.55 differential gears, 18" Magnaflow muffler, EGR bug deflector, Bushwacker fender flares, customized Nfab nerf bars, CB radio, Autonet wi-fi router, custom soft tonneau cover, Line_X bedliner, DEBO Step, build date 10/15/08 a Wednesday built vehicle
Reply With Quote
  #3  
Old 01-20-2013, 09:08 AM
RamTech's Avatar
RamTech RamTech is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!

 
Join Date: Nov 2009
Location: Johnson City, TN
Age: 44
Posts: 12,120
Gender: Male
Vehicle: 2004 Dakota Club Cab 4X4
Trim Level: SXT
Color: Bright Silver
Engine: 2002-2008 226ci (3.7L) Magnum/PowerTech V6 215hp 235lb/ft
Rep Power: 15
Rep:1824
RamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant future
Default

I would start by checking the obvious electrican connections such as the battery posts, TIPM, chassis and body grounds.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-18-2013, 01:15 PM
RamBiker11's Avatar
RamBiker11 RamBiker11 is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Oct 2011
Location: Greenville, sC
Age: 26
Posts: 168
Gender: Male
Vehicle: 2011 Ram 1500
Trim Level: Outdoorsman
Color: Black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:65
RamBiker11 will become famous soon enough
Default

I know this is an older post but exact same thing happened to mine. Dealer replaced TIPM and everything seems to be fixed.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 06:48 PM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum