DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - News Desk > MOPAR NATION - Dodge Ram Club Regional Chapters! > South East


Notices

South East AL, GA, KY, LA, MS, SC, TN


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-20-2013, 04:46 PM
JustLiftIt JustLiftIt is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Mar 2013
Location: Charleston, SC
Age: 23
Posts: 21
Gender: Male
Vehicle: 2012 RAM 1500
Trim Level: Express
Color: Black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
JustLiftIt is on a distinguished road
Default HID flickering

What's up guys! I'm new to the forum as of about 5 minutes ago lol. I recently purchased and installed some Halo w/HID pre-installed projector headlights. They begin flickering as well as my LTPM sensor coming on whenever i hit the gas. I'm an electrician and have pretty good knowledge of electricity so I know I need a capacitor to smooth out the current to prevent the flickering. Anyone know exactly where I can get a capacitor or relay harness? Thanks guys!
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 03-20-2013, 05:17 PM
tennhurst tennhurst is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Mar 2013
Location: antioch,ill
Posts: 5
Gender: Male
Vehicle: 2010 1500 sport
Trim Level: sport
Color: inferno red
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
tennhurst is on a distinguished road
Default same prob

i just installed the exact same and i'm havin the same problem
Reply With Quote
  #3  
Old 03-20-2013, 05:18 PM
tennhurst tennhurst is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Mar 2013
Location: antioch,ill
Posts: 5
Gender: Male
Vehicle: 2010 1500 sport
Trim Level: sport
Color: inferno red
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
tennhurst is on a distinguished road
Default

just installed the same and am having the same problem
Reply With Quote
  #4  
Old 03-22-2013, 08:38 PM
Nemmisis1 Nemmisis1 is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Feb 2013
Location: Brooklyn
Age: 41
Posts: 266
Gender: Male
Vehicle: 2013 Ram 1500 sport
Color: BLACK
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:51
Nemmisis1 will become famous soon enough
Default

Look for a relay harness off eBay and run that.. That should smooth out the current and bring back all the electronics on line... 15 bucks answer. Forget the capacitors they are not that reliable .
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 12:02 AM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum