DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Mod Zone - Custom Dodge Ram Mods - Dodge Ram Performance > Custom Dodge Ram Interior and Exterior Lighting


Notices

Custom Dodge Ram Interior and Exterior Lighting HID - HALO - LED LIGHTING - UNDERBODY LIGHTING - TINTED/SMOKED/PAINTED TAILS - ETC.


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
United Radio
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #51  
Old 01-11-2014, 07:46 PM
Cookie Monster Cookie Monster is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Nov 2012
Location: Ontario, Canada
Posts: 484
Gender: Male
Vehicle: 13 1500 Laramie Crew 6'4
Trim Level: Laramie 8Speed 4x4
Color: True Pearl Blue
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:68
Cookie Monster will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by KnuckleHead View Post
Now that it has been a few months with your kits install, how do you like them? Any issues with them?
The driver side ballast bit the dust this week.

It would come on for about 1-5 mins then eventually only for 10-20sec then finally just a flicker. today I tested the drivers side bulb on passenger side and it was fine. then I tested passenger side ballast on driver side and it was fine. then tested driver side ballast on passenger side and no go. this determined it was the ballast. one finial check I did was connect driver side ballast to driver side bulb which I know worked fine on passenger side. Then connected it directly to the battery and same thing just a flicker.


After checking out Retro-Solution's warranty form I proceeded to see what shipping via Fedex or UPS would cost and it was $50-$75 to ship it to them. I decided that for that money I would just purchase a new ballast @$47 + shipping. after figuring it would take at least 2 weeks before getting the warranty replacement if they even do it and not say it isn't covered. As All I need is to get pulled over and get a ticket for a headlight being out.

I decided to just buy a new ballast kit with two new ballasts and keep the other one as a spare.

I had my retro-solution kit installed on my 2013 RAM for about 7 months. the problem arise just after having about a week of -40C temps including freezing rain. I do notice corrosion at the bottom of the pos. terminal of the ballast even with dielectric paste on the connector. so it may seem mine got moister in the ballast. that or it went bellow its operating temps which states -40C
Reply With Quote
Sponsored links
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 05:41 PM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum