Uconnect Not Available - DODGE RAM FORUM - Ram Forums & Owners Club! - Ram Truck Forum
DODGE RAM FORUM - Ram Forums & Owners Club! - Ram Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums & Owners Club! - Ram Truck Forum > LD RAM - Ram 1500 Forum > 2011 Dodge Ram Forum


Notices

2011 Dodge Ram Forum For specific discussion of the 2011 Dodge Ram!


Vendor Highlight! - Check these guys out for great deals on Parts and Accessories!
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-28-2013, 03:11 PM
rpm27 rpm27 is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Apr 2013
Location: New Jersey
Posts: 1
Gender: Male
Vehicle: 2011 Dodge Ram 1500
Trim Level: Sport
Color: Green
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
rpm27 is on a distinguished road
Default Uconnect Not Available

Just installed the power lock accessory for the tailgate. While doing this I did disconnect the battery as I had to get to the wires under the fuse box. Now my radio does not connect to uconnect. I press the phone button and I get the message that Uconnect Not Available. It looks like I have the 430/RBZ radio. Any suggestions on a possible reboot to the radio?
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-29-2013, 07:34 AM
xsdbs xsdbs is offline
Dodge Ram Forum Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Over Here, Hi
Age: 57
Posts: 801
Gender: Male
Vehicle: green flying carpet
Trim Level: upper and lower
Rep Power: 0
Rep:73
xsdbs will become famous soon enough
Default

1) Does anything else not work?
2) I know you disconnected the battery for the install, you may want to try it again for about 10 minutes or so.
3) When you ran the wires under the fuse box, did you by chance knock any of the connectors lose on the fusebox?
4) The Uconnect system is separate of the radio on the RBZ and is located to the far right of the dash structure. It can be seen if you drop the glovebox down to the floor and look inside the GB hole in the dash to the far right. Did you have to run any wires in that area? If so, check to make sure that you didn't disconnect anything there.


Quote:
Originally Posted by rpm27 View Post
Just installed the power lock accessory for the tailgate. While doing this I did disconnect the battery as I had to get to the wires under the fuse box. Now my radio does not connect to uconnect. I press the phone button and I get the message that Uconnect Not Available. It looks like I have the 430/RBZ radio. Any suggestions on a possible reboot to the radio?
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement



All times are GMT -4. The time now is 08:37 AM.


Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors