DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Help Zone - Dodge Ram Problems, Complaints, & Solutions - Maintenance & Re > 4TH Generation Dodge Ram 2009+ Dodge Ram Trucks > 4th Gen UConnect


Notices


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 06-17-2013, 03:22 PM
Raptor's Avatar
Raptor Raptor is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Alberta, Canada
Age: 61
Posts: 41
Gender: Male
Vehicle: 2012 Dodge Ram
Trim Level: Laramie
Color: Molten Red Pearl
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
Raptor is on a distinguished road
Send a message via ICQ to Raptor
Default

Bought my Ram in June, 2012. I had almost finished installing the upgrade when I realized that my system was already upgraded. Nothing changed. Blue on blue, same as before.
Reply With Quote
Sponsored links
  #32  
Old 06-17-2013, 05:12 PM
Socalgordon Socalgordon is offline
Dodge Ram Forum Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Eastvale, CA
Posts: 283
Gender: Male
Vehicle: 2012 Dodge Ram 1500 Big Horn
Trim Level: Big Horn
Color: Deep Cherry Red
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 3
Rep:122
Socalgordon will become famous soon enoughSocalgordon will become famous soon enough
Default

I LOVE THE BLACK LOOK! I WANT IT FOR MY 730N!!!! grrrrrrr
Reply With Quote
  #33  
Old 06-18-2013, 01:04 AM
JMS4218 JMS4218 is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: May 2011
Location: Western WI
Posts: 161
Gender: Male
Vehicle: 2014 Ram Sport crew cab
Trim Level: Sport
Color: Blue streak pearl
Engine: 2013-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 395hp 410lb/ft
Rep Power: 4
Rep:80
JMS4218 will become famous soon enough
Default

Read post #16 it says the version with the black screen is from 2011. At least on the jeep.

http://www.***************/f50/2011-...y-44136-2.html

This quite strange. I haven't run across any streaming audio issues with the 2013 Uconnect system. The SW version that you are referring to is for the radio only (most current SW version) and not the Uconnect system. If you press and release the Uconnect phone button and say "set up, software update", the radio display should show:
****NOTE - this SW version listed below is only for 2013 vehicles****

63.03.05
V:HS:d2
This is the correct SW version in the Uconnect module.

1) What phone do you have?
2) Have you tried a different phone?
3) The 43.1.40 SW uppdate is only for the 2011 vehicles built prior to 6-1-2011.




Quote:
Originally Posted by Mininuke
I have a 2013 WK2 with RHB and I have the same BT streaming issues. Current software version is 43.00.13. Will the 43.1.40 fix my issues?
Quote:
Originally Posted by husker1
I also have a 2013 WK2 Overland with the streaming issue. The first few times it worked flawlessly now its not even worth listening to.

Last edited by JMS4218; 06-18-2013 at 01:12 AM.
Reply With Quote
  #34  
Old 06-18-2013, 01:57 AM
figs45 figs45 is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Sherwood Park , AB
Posts: 38
Gender: Male
Vehicle: 2012 Ram 1500 Sport Crew
Trim Level: Sport
Color: Black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
figs45 is on a distinguished road
Default

My wife and i have 3 Mopar products with the blue background...i would love to get them to black. Those screenshots of the black looks so much better than the blue from 2006. Is that an update thats coming?
Reply With Quote
  #35  
Old 06-19-2013, 10:12 PM
mriboy mriboy is offline
Dodge Ram Forum Member
 
Join Date: May 2011
Location: Bullhead City
Age: 39
Posts: 198
Gender: Male
Vehicle: 2012 Ram 2500 Outdoorsman
Trim Level: Outdoorsman
Color: White
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:22
mriboy is on a distinguished road
Default

I had 43.xxx disc is 31.xxx hit exit so wouldnt update it went into a loop and did anyway now lost my black sceen and radio channel graphics.
__________________
Airaid CAI , Fastman 85mm TB, Magnaflow 18", Magnaflow Y, JBA Shorties, Billet Tech catch can.
Reply With Quote
  #36  
Old 06-20-2013, 07:49 AM
xsdbs xsdbs is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: May 2011
Location: Over Here, Hi
Age: 54
Posts: 800
Gender: Male
Vehicle: green flying carpet
Trim Level: upper and lower
Rep Power: 0
Rep:73
xsdbs will become famous soon enough
Default

2011 vehicles had the blue screen. The black screen came out on the 2012 V2 builds.
The SW versions that are being discussed below are for the Uconnect module only and have nothing to do with the radio SW version. (completely separate)
The 43.00.13 is the 2013 radio SW version, while the 43.1.40 SW version that mininuke mentions is the 2011 Uconnect SW version update.


Quote:
Originally Posted by JMS4218 View Post
Read post #16 it says the version with the black screen is from 2011. At least on the jeep.

http://www.***************/f50/2011-...y-44136-2.html

This quite strange. I haven't run across any streaming audio issues with the 2013 Uconnect system. The SW version that you are referring to is for the radio only (most current SW version) and not the Uconnect system. If you press and release the Uconnect phone button and say "set up, software update", the radio display should show:
****NOTE - this SW version listed below is only for 2013 vehicles****

63.03.05
V:HS:d2
This is the correct SW version in the Uconnect module.

1) What phone do you have?
2) Have you tried a different phone?
3) The 43.1.40 SW uppdate is only for the 2011 vehicles built prior to 6-1-2011.




Quote:
Originally Posted by Mininuke
I have a 2013 WK2 with RHB and I have the same BT streaming issues. Current software version is 43.00.13. Will the 43.1.40 fix my issues?
Quote:
Originally Posted by husker1
I also have a 2013 WK2 Overland with the streaming issue. The first few times it worked flawlessly now its not even worth listening to.
Reply With Quote
  #37  
Old 06-20-2013, 07:53 AM
xsdbs xsdbs is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: May 2011
Location: Over Here, Hi
Age: 54
Posts: 800
Gender: Male
Vehicle: green flying carpet
Trim Level: upper and lower
Rep Power: 0
Rep:73
xsdbs will become famous soon enough
Default

well, perhaps. But first I have to do some checking it out before I try to further assist with this issue. I have already done it myself but need more validation on the ease of it for others.




Quote:
Originally Posted by RLM5150 View Post
Thanks for the explanation.

so . . . any ideas on how one might get their hands on version 43.xx that would give us the black background? and any other insight into that version?
Reply With Quote
  #38  
Old 06-23-2013, 01:48 PM
LostAtSea85's Avatar
LostAtSea85 LostAtSea85 is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Apr 2013
Location: Pennsylvania
Age: 29
Posts: 82
Gender: Male
Vehicle: 2012 Ram 1500 Sport
Trim Level: Sport
Color: Black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:21
LostAtSea85 is on a distinguished road
Default

[QUOTE=xsdbs;1130385]2011 vehicles had the blue screen. The black screen came out on the 2012 V2 builds.

I bought my Sport in May of 2012 and it's ugly blue screen for me. I wish the LockPick company would just add a color change feature, if they did I would buy it.
__________________

Reply With Quote
  #39  
Old 06-23-2013, 01:57 PM
Socalgordon Socalgordon is offline
Dodge Ram Forum Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Eastvale, CA
Posts: 283
Gender: Male
Vehicle: 2012 Dodge Ram 1500 Big Horn
Trim Level: Big Horn
Color: Deep Cherry Red
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 3
Rep:122
Socalgordon will become famous soon enoughSocalgordon will become famous soon enough
Default

My truck was built in August, but it was originally equipped with the 130.... I put in the 730 from a early 2012. Wish they would do the black screen on the 730's too.
Reply With Quote
  #40  
Old 06-23-2013, 03:11 PM
emjohn4 emjohn4 is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 293
Gender: Male
Vehicle: '12 Ram Sport CC / '02 Durango
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 3
Rep:154
emjohn4 has a spectacular aura aboutemjohn4 has a spectacular aura about
Default

[QUOTE=LostAtSea85;1132742]
Quote:
Originally Posted by xsdbs View Post
2011 vehicles had the blue screen. The black screen came out on the 2012 V2 builds.

I bought my Sport in May of 2012 and it's ugly blue screen for me. I wish the LockPick company would just add a color change feature, if they did I would buy it.
Same here - April 2012 build, purchased in May 2012; build version 33.01.19.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 04:28 PM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum