DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - General Discussion > 2012 Dodge Ram Forum
Register Advertising Gallery FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Notices

2012 Dodge Ram Forum For specific discussion of the 2012 Dodge Ram!


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-15-2013, 03:32 PM
BlackDropEffect BlackDropEffect is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: California
Age: 34
Posts: 47
Gender: Male
Vehicle: 2012 Ram 1500 Express
Color: Black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:25
BlackDropEffect is on a distinguished road
Default Low tire IDIOT LIGHT!

in my 2012 ram 1500 express single cab, a yellow/ orange low tire indicator in the instrument cluster come on every time i start the truck. even after a service from both the dealer or an independent shop. I know they check the tire pressure, but the light keeps coming on. is there a way to unplug a fuse or something to keep the light off? or any other suggestions that's not tape over the light?
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 08-15-2013, 03:34 PM
Arth's Avatar
Arth Arth is offline
Dodge Ram Forum Senior Member

 
Join Date: Jan 2012
Location: North Carolina
Posts: 3,194
Gender: Male
Vehicle: 2013 Ram 1500 Crew Cab 4x4
Trim Level: Laramie
Color: Mineral Gray Metallic
Engine: 2013-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 395hp 410lb/ft
Rep Power: 9
Rep:2028
Arth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond repute
Default

Do you have HID's that run all the time?

Also is your PSI set correctly at 35 PSI?

Sorry simple questions to check and see.
__________________

Chrome... in moderation.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-15-2013, 03:38 PM
BlackDropEffect BlackDropEffect is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: California
Age: 34
Posts: 47
Gender: Male
Vehicle: 2012 Ram 1500 Express
Color: Black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:25
BlackDropEffect is on a distinguished road
Default

yea, psi always correct, that is the problem, the warning ligt is on even though the pressure is ok. bone stock and no HID lights i dont know why you would ask that.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-15-2013, 03:39 PM
Arth's Avatar
Arth Arth is offline
Dodge Ram Forum Senior Member

 
Join Date: Jan 2012
Location: North Carolina
Posts: 3,194
Gender: Male
Vehicle: 2013 Ram 1500 Crew Cab 4x4
Trim Level: Laramie
Color: Mineral Gray Metallic
Engine: 2013-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 395hp 410lb/ft
Rep Power: 9
Rep:2028
Arth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond reputeArth has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by BlackDropEffect View Post
yea, psi always correct, that is the problem, the warning ligt is on even though the pressure is ok. bone stock and no HID lights i dont know why you would ask that.
I ask because HID's can effect the operation of the TPMS. I had to ask to be sure.
__________________

Chrome... in moderation.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-15-2013, 03:49 PM
BlackDropEffect BlackDropEffect is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: California
Age: 34
Posts: 47
Gender: Male
Vehicle: 2012 Ram 1500 Express
Color: Black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:25
BlackDropEffect is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Arth View Post
I ask because HID's can effect the operation of the TPMS. I had to ask to be sure.
if it has to do with the lights, there is a weird thing going on with that too....when i hit the door lock from the key fob, the headlights sometimes stay on even though they are supposed to turn off. i have to click the unlock, then lock again to get the lights off when parking.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-15-2013, 03:54 PM
gonefishin776's Avatar
gonefishin776 gonefishin776 is offline
Dodge Ram Forum Senior Member

 
Join Date: Jul 2012
Location: Stafford, Virginia
Age: 25
Posts: 5,914
Gender: Male
Vehicle: 2007 Dodge Ram 1500
Trim Level: SLT
Color: Patriot Blue
Engine: 2003-2008 345ci (5.7L) Hemi V8 345hp 375lb/ft
Rep Power: 8
Rep:1900
gonefishin776 has a brilliant futuregonefishin776 has a brilliant futuregonefishin776 has a brilliant futuregonefishin776 has a brilliant futuregonefishin776 has a brilliant futuregonefishin776 has a brilliant futuregonefishin776 has a brilliant futuregonefishin776 has a brilliant futuregonefishin776 has a brilliant futuregonefishin776 has a brilliant futuregonefishin776 has a brilliant future
Default

Quote:
Originally Posted by BlackDropEffect View Post
if it has to do with the lights, there is a weird thing going on with that too....when i hit the door lock from the key fob, the headlights sometimes stay on even though they are supposed to turn off. i have to click the unlock, then lock again to get the lights off when parking.
my truck even does that.
__________________
JVC Arsenal KD, Bilstein 5100 adjustables [maxed], aFe Stage 2 Air Intake, Superchips 3865, Husky Floor Mats, Saddleman Camo Seat Covers, Flowmaster 40 Series Muffler SI/DO, 20 % Tint. 35x12.5x17 Federal Couragia M/T, 17x8.5 VTEC Warlord wheels, -12mm offest.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-15-2013, 03:57 PM
BlackDropEffect BlackDropEffect is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: California
Age: 34
Posts: 47
Gender: Male
Vehicle: 2012 Ram 1500 Express
Color: Black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:25
BlackDropEffect is on a distinguished road
Default

so is there a fuse or something i can just "pull" for my damn low tire light?
Reply With Quote
  #8  
Old 08-15-2013, 05:30 PM
Autobot Gears Autobot Gears is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Southern Ontario
Posts: 41
Gender: Male
Vehicle: 2012 Ram
Trim Level: sxt
Color: mineral grey metallic
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:38
Autobot Gears is on a distinguished road
Default 2012 Rams are 40 psi, not 35

2012 Rams are 40 psi, not 35
Reply With Quote
  #9  
Old 08-15-2013, 05:40 PM
oldhp's Avatar
oldhp oldhp is offline
Dodge Ram Forum Senior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Southern Illinois
Posts: 928
Gender: Male
Vehicle: 2014 Express 3.6/8 speed auto
Trim Level: Express
Color: WHITE
Rep Power: 4
Rep:902
oldhp is a splendid one to beholdoldhp is a splendid one to beholdoldhp is a splendid one to beholdoldhp is a splendid one to beholdoldhp is a splendid one to beholdoldhp is a splendid one to beholdoldhp is a splendid one to beholdoldhp is a splendid one to behold
Default

Are you out of warranty for some reason? 2012 truck doing this, is a dealer problem.
I run 40psi front, 35psi rear with no problems.
__________________
2014 Express 3.6/8 speed/3.55 gears...Work Truck
2012 Equinox 2.4...Wife's Ride
"Life's hard, it's harder if your stupid."
How would you know?
Reply With Quote
  #10  
Old 08-15-2013, 05:49 PM
BlackDropEffect BlackDropEffect is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: California
Age: 34
Posts: 47
Gender: Male
Vehicle: 2012 Ram 1500 Express
Color: Black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:25
BlackDropEffect is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by oldhp View Post
Are you out of warranty for some reason? 2012 truck doing this, is a dealer problem.
I run 40psi front, 35psi rear with no problems.
i guess its under warranty, but right after a service at the dealership the light came on. i want it to go away without spending 3hrs or more at the dealer
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 01:06 PM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors