DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Help Zone - Dodge Ram Problems, Complaints, & Solutions - Maintenance & Re > 4TH Generation Dodge Ram 2009+ Dodge Ram Trucks > 4th Gen UConnect


Notices


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #201  
Old 10-26-2013, 06:32 AM
SteelTownStang's Avatar
SteelTownStang SteelTownStang is online now
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Oct 2011
Location: Pittsburgh
Posts: 674
Gender: Male
Vehicle: 2014 Ram 1500 Crew Cab 4x4
Trim Level: Sport
Color: Black
Rep Power: 3
Rep:237
SteelTownStang has a spectacular aura aboutSteelTownStang has a spectacular aura aboutSteelTownStang has a spectacular aura about
Default

Quote:
Originally Posted by Thunderhorse View Post
-40?!?!? That doesn't seem normal at all. The only people who'd ever be able to use it would be people in North Canada and inland Alaska.
LOL... Meant less than 40 degrees

Quote:
Originally Posted by Explorer Rob View Post
It's 40F or lower for the auto heat to turn on and 80F or higher for the auto cool to come on.
OK. Thanks
__________________
MODS: Magnaflow Cat-Back Exhaust, aFe Stage II CAI, Extang Solid-Fold Tonneau, Mopar Side Steps, Mopar Mats & Bedliner, AMP Bed XTender, Daystar 2.5 Leveling Kit, Fuel Pump Black Wheels (20x9/+1 Offset), Toyo Open Country Extreme A/T Tires (35/12.50/20), Aries Stealth Bull Bar, & KC SlimLites.
Reply With Quote
Sponsored links
  #202  
Old 10-26-2013, 06:33 AM
Monster5601 Monster5601 is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Feb 2013
Location: Oakland, Michigan
Age: 63
Posts: 1,067
Gender: Male
Vehicle: 2013 RAM 1500 Laramie
Trim Level: Laramie
Color: Cherry Red
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 2
Rep:465
Monster5601 is a glorious beacon of lightMonster5601 is a glorious beacon of lightMonster5601 is a glorious beacon of lightMonster5601 is a glorious beacon of lightMonster5601 is a glorious beacon of light
Default

Quote:
Originally Posted by Explorer Rob View Post
It's 40F or lower for the auto heat to turn on and 80F or higher for the auto cool to come on.
On page 306 of the owners' manual that came with my truck it states below 40F or above 80F.
Reply With Quote
  #203  
Old 10-26-2013, 06:43 AM
SteelTownStang's Avatar
SteelTownStang SteelTownStang is online now
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Oct 2011
Location: Pittsburgh
Posts: 674
Gender: Male
Vehicle: 2014 Ram 1500 Crew Cab 4x4
Trim Level: Sport
Color: Black
Rep Power: 3
Rep:237
SteelTownStang has a spectacular aura aboutSteelTownStang has a spectacular aura aboutSteelTownStang has a spectacular aura about
Default

Quote:
Originally Posted by Monster5601 View Post
On page 306 of the owners' manual that came with my truck it states below 40F or above 80F.
Thanks. I'll have to break out the CD. I could not originally find it as the manual index is pretty general... It's 30 degrees in the Burg this morning, so I'm going to see if it works.
__________________
MODS: Magnaflow Cat-Back Exhaust, aFe Stage II CAI, Extang Solid-Fold Tonneau, Mopar Side Steps, Mopar Mats & Bedliner, AMP Bed XTender, Daystar 2.5 Leveling Kit, Fuel Pump Black Wheels (20x9/+1 Offset), Toyo Open Country Extreme A/T Tires (35/12.50/20), Aries Stealth Bull Bar, & KC SlimLites.
Reply With Quote
  #204  
Old 10-27-2013, 01:21 PM
DutchWar DutchWar is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Jul 2013
Location: Michiagn
Posts: 1
Gender: Male
Vehicle: 2013 dodge ram
Trim Level: big horn
Color: black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
DutchWar is on a distinguished road
Default

While attempting the Uconnect 8.4AN update, I got "please insert update USB" while the usb was in and the update had begun. I waited 10 minutes and still no change. How do I begin the update process again without having to go to the dealer?
Reply With Quote
  #205  
Old 11-04-2013, 10:22 AM
mattp160 mattp160 is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Jul 2013
Location: Wisconsin
Age: 30
Posts: 190
Gender: Male
Vehicle: 2014 Ram 1500 Sport
Trim Level: Sport
Color: White
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
mattp160 is on a distinguished road
Default

Wish I would've seen this thread before I took my truck in. I just dropped it off at my dealer, Could've saved myself time and gas.
Reply With Quote
  #206  
Old 11-04-2013, 10:27 AM
AirborneSilva AirborneSilva is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Sep 2011
Location: San Antonio, TX
Age: 58
Posts: 291
Gender: Male
Vehicle: 2013 Ram Sport
Trim Level: Sport
Color: Black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:74
AirborneSilva will become famous soon enough
Default

I'm going to have the dealer flash mine this Friday since I have a couple of other minor issues I want them to look at anyway...
__________________

2013 Ram Sport
1976 Corvette L82

Reply With Quote
  #207  
Old 11-04-2013, 10:29 AM
MN13Laramie's Avatar
MN13Laramie MN13Laramie is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Jul 2013
Location: Champlin, MN
Posts: 90
Gender: Male
Vehicle: 2013 Ram 1500 Laramie
Trim Level: Laramie
Color: Copperhead
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:43
MN13Laramie is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by MN13Laramie View Post
So one thing that my radio did when I first got my truck was turn HD Radio off everytime I restarted the truck. 13.19 fixed that, and it defaults to HD Radio all the time now, which I think is good. It looks like this "fix" now turns HD off by default?

HD now defaults to 'OFF' for reduced complaints about 'channel switching'.

Can anyone verify if this is true with the update? Why don't they just make this an option so the user can choose?

Thanks,
Mike
Can anyone with the update verify the HD radio settings?

Thanks,
Mike
__________________
------------------------
Mike
2013 1500 - Copperhead
Reply With Quote
  #208  
Old 11-04-2013, 08:06 PM
astonius astonius is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Aug 2013
Location: Bentonville, AR
Age: 28
Posts: 144
Gender: Male
Vehicle: 2014 Ram 1500
Trim Level: Laramie Limited 6'4"
Color: Black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:30
astonius is on a distinguished road
Default

My truck has the 8.4AN system. The system info says I have version 13.33.7, but when I log into the Uconnect site and check for updates it shows there are none available. Shouldn't I be able to get 13.38.52?

UPDATE: I went ahead and ran the update. So far so good!

Last edited by astonius; 11-04-2013 at 10:27 PM.
Reply With Quote
  #209  
Old 11-05-2013, 07:54 AM
Mark182005's Avatar
Mark182005 Mark182005 is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Gatineau, Qc
Posts: 33
Gender: Male
Vehicle: 2013 Ram 1500
Trim Level: Sport
Color: White
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
Mark182005 is on a distinguished road
Default

Hi guys,

so I recently bought my 13 Sport CC with 8.4a. It had the 13.19 version of Uconnect in it. I didn't have access to Apps or Nav. I ran the 13.38.52 update this morning without any issues. Everything went okay, radio restarted, got some new features but still no APPS, NAV or Messaging feature with the phone. Could it be like that because I'm in Canada or it shouldn't matter?

Here's a picture my 8.4a after the update.

__________________
Ram it!

Last edited by Mark182005; 11-05-2013 at 08:02 AM.
Reply With Quote
  #210  
Old 11-05-2013, 01:10 PM
Tom-G Tom-G is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: May 2013
Location: Central NY
Posts: 145
Gender: Male
Vehicle: 2013 RAM CC 4X4
Trim Level: Big Horn
Color: Blue
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
Tom-G is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Mark182005 View Post
Hi guys,

so I recently bought my 13 Sport CC with 8.4a. It had the 13.19 version of Uconnect in it. I didn't have access to Apps or Nav. I ran the 13.38.52 update this morning without any issues. Everything went okay, radio restarted, got some new features but still no APPS, NAV or Messaging feature with the phone. Could it be like that because I'm in Canada or it shouldn't matter?

Here's a picture my 8.4a after the update.

The 8.4A does not have NAV from the factory, but can be updated by the dealer to add navigation. In the US, the fee is about $500 to have navigation added to the 8.4A The 8.4AN radio has navigation from the factory.

Concerning the phone, make sure the Bluetooth pairing between the phone and radio was successful.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 07:20 AM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum