DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Help Zone - Dodge Ram Problems, Complaints, & Solutions - Maintenance & Re > 4TH Generation Dodge Ram 2009+ Dodge Ram Trucks > Towing


Notices

Towing 4th Gen Dodge Ram Towing Questions


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-11-2013, 10:29 AM
BombDoc BombDoc is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Oct 2013
Location: SC
Age: 47
Posts: 1
Gender: Male
Vehicle: 2011 Ram 2500
Trim Level: Laramie
Color: Deep Cherry Red Crystal Pearl
Engine: 2007-2011 409ci (6.7L) Cummins Turbo Diesel 350hp 650lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
BombDoc is on a distinguished road
Default 2011 Brake Controller issue

Hello, new to the forum as of today. Need some help/advice on how to figure out what is going on with my braking system. I have a 2500 Cummins 2011 Laramie. I also have a 2013 Palomino Sabre 5th Wheel loaded weight around 12000lbs. I have had the 5er since March. As of a month ago, while riding down the road towing, I get the dash chime, and "trailer brakes disconnected" message. It immediately resets and may take another 10 minutes before it does it again, or it could be 1 minute. I took the truck to the RV dealer who had a 7 pin connection tester. He plugged the tester into the bed outlet and the bumper outlet. Both were showing an intermittent power hit on the brake wire, 12V constant where it should have been, and a constant flicker on the brake wire. We both assumed it was the controller. I went to Dodge, spoke with the shop foreman and he thought it was the brake controller as well. I purchased a new controller and installed it last night. Hooked up the 5ver and took a test drive. Same issue. My controller says "SC" and almost immediately resets. Does anyone have any idea what might be the problem. I have attempted to turn the ignition on with the door open and wiggle wires in order to get the alarm to sound, no luck. All of the wiring around the bed receptacle and the bumper look great. I am at a loss and really don't want to get up to 70mph and need the brakes. I'm really tired of listening to the chime too. Any help would be greatly appreciated.
Reply With Quote
Sponsored links
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 02:27 AM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum