DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Mod Zone - Custom Dodge Ram Mods - Dodge Ram Performance > Custom Dodge Ram Interior and Exterior Lighting


Notices

Custom Dodge Ram Interior and Exterior Lighting HID - HALO - LED LIGHTING - UNDERBODY LIGHTING - TINTED/SMOKED/PAINTED TAILS - ETC.


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
United Radio
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-08-2013, 07:25 PM
KnuckleHead's Avatar
KnuckleHead KnuckleHead is offline
Dodge Ram Forum Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Auburn, WA
Posts: 264
Gender: Male
Vehicle: 2014 Ram 1500
Trim Level: Laramie
Color: Black/Silver Two Tone
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 3
Rep:89
KnuckleHead will become famous soon enough
Default Slight Flickering with Retro Soulitions HID

So I got my kit in last weekend and this week I noticed that my drivers side low beam in flickering or maybe pulsing is a better way to put it. I have contacted Retro and they of course want me to start swapping bulbs and ballasts around, which it understandable, but I am not happy about spending another couple of hours taking my front end apart.

Anywho, here is a vid that lets you see what I am going on about. Has anyone seen this before and/or know what the issue is?

ps, I ran my harness straight to the battery (both pos and neg).

https://www.dropbox.com/s/m47p1wugja...2015.12.57.mov
__________________
2014 RAM 1500 Laramie...Ordered 8/3/13, Built 9/10/13, Arrived 10/1/13.
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 11-08-2013, 09:33 PM
mexi mexi is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Jun 2013
Location: MS
Age: 33
Posts: 142
Gender: Male
Vehicle: 2013 Dodge Ram
Trim Level: LARAMIE
Color: MINERAL GREY
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:27
mexi is on a distinguished road
Default

mine does the same ..... i just stopped caring ... if they quit im going back stock
Reply With Quote
  #3  
Old 11-09-2013, 09:52 AM
gcscott's Avatar
gcscott gcscott is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Apr 2013
Location: North of Pittsburgh, PA
Age: 56
Posts: 958
Gender: Male
Vehicle: 2013 Ram 1500 4X4 / 3.55 LSD
Trim Level: Outdoorsman Crew Cab
Color: Deep Cherry Red Crystal Pearl Coat
Engine: 2013-20?? 220ci (3.6L) Pentastar 305hp 269lb/ft
Rep Power: 4
Rep:1043
gcscott has much to be proud ofgcscott has much to be proud ofgcscott has much to be proud ofgcscott has much to be proud ofgcscott has much to be proud ofgcscott has much to be proud ofgcscott has much to be proud ofgcscott has much to be proud of
Default

I watched your video and I can see the flickering. You have the engine speed at idle.

(1) Does it do it when you run the RPM up to say around 1000-1200 RPM?

(2) Does it do it with the engine off and lights on?

(3) It looks like you are not getting enough power to the ballast. What other power options, if any, did you install?

Do 1 & 2 first. To trouble shoot, I would run a hot wire and ground wire directly to the ballast, from the battery, which will bypass the wiring harness and see what you get. Next would be swap the bulbs. Last would be swap the ballasts.

I have the Retro H11, 55watt kit installed and don't have this problem.

Greg
__________________
MOD LIST:To many to list. I do all MODS and Installs myself.
View them here: http://www.ramforumz.com/member.php?u=66037
Every time I think I'm done with doing Mods something else catches my eye.

Reply With Quote
  #4  
Old 11-09-2013, 11:10 AM
KnuckleHead's Avatar
KnuckleHead KnuckleHead is offline
Dodge Ram Forum Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Auburn, WA
Posts: 264
Gender: Male
Vehicle: 2014 Ram 1500
Trim Level: Laramie
Color: Black/Silver Two Tone
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 3
Rep:89
KnuckleHead will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by gcscott View Post
I watched your video and I can see the flickering. You have the engine speed at idle.

(1) Does it do it when you run the RPM up to say around 1000-1200 RPM?

(2) Does it do it with the engine off and lights on?

(3) It looks like you are not getting enough power to the ballast. What other power options, if any, did you install?

Do 1 & 2 first. To trouble shoot, I would run a hot wire and ground wire directly to the ballast, from the battery, which will bypass the wiring harness and see what you get. Next would be swap the bulbs. Last would be swap the ballasts.

I have the Retro H11, 55watt kit installed and don't have this problem.

Greg
Yeah, for 1 and 2 it does it at any RPM and with the engine off. I am going to swap the bulbs and ballasts around next weekend when I have the time. It seems to me that it would be a bulb or ballast problem as the other low beam light and both the fogs work just fine.
__________________
2014 RAM 1500 Laramie...Ordered 8/3/13, Built 9/10/13, Arrived 10/1/13.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-09-2013, 12:06 PM
gcscott's Avatar
gcscott gcscott is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Apr 2013
Location: North of Pittsburgh, PA
Age: 56
Posts: 958
Gender: Male
Vehicle: 2013 Ram 1500 4X4 / 3.55 LSD
Trim Level: Outdoorsman Crew Cab
Color: Deep Cherry Red Crystal Pearl Coat
Engine: 2013-20?? 220ci (3.6L) Pentastar 305hp 269lb/ft
Rep Power: 4
Rep:1043
gcscott has much to be proud ofgcscott has much to be proud ofgcscott has much to be proud ofgcscott has much to be proud ofgcscott has much to be proud ofgcscott has much to be proud ofgcscott has much to be proud ofgcscott has much to be proud of
Default

Quote:
Originally Posted by gcscott View Post
I watched your video and I can see the flickering. You have the engine speed at idle.

(1) Does it do it when you run the RPM up to say around 1000-1200 RPM?

(2) Does it do it with the engine off and lights on?

(3) It looks like you are not getting enough power to the ballast. What other power options, if any, did you install?

Do 1 & 2 first. To trouble shoot, I would run a hot wire and ground wire directly to the ballast, from the battery, which will bypass the wiring harness and see what you get. Next would be swap the bulbs. Last would be swap the ballasts.

I have the Retro H11, 55watt kit installed and don't have this problem.

Greg
Quote:
Originally Posted by KnuckleHead View Post
Yeah, for 1 and 2 it does it at any RPM and with the engine off. I am going to swap the bulbs and ballasts around next weekend when I have the time. It seems to me that it would be a bulb or ballast problem as the other low beam light and both the fogs work just fine.
I was thinking it was just a low RPM issue with current supply to the ballast. Not much fun switching everything around to isolate the problem. (PIA)

Greg
__________________
MOD LIST:To many to list. I do all MODS and Installs myself.
View them here: http://www.ramforumz.com/member.php?u=66037
Every time I think I'm done with doing Mods something else catches my eye.

Reply With Quote
  #6  
Old 11-10-2013, 08:36 AM
Monster5601 Monster5601 is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Feb 2013
Location: Oakland, Michigan
Age: 64
Posts: 1,219
Gender: Male
Vehicle: 2013 RAM 1500 Laramie
Trim Level: Laramie
Color: Cherry Red
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 2
Rep:465
Monster5601 is a glorious beacon of lightMonster5601 is a glorious beacon of lightMonster5601 is a glorious beacon of lightMonster5601 is a glorious beacon of lightMonster5601 is a glorious beacon of light
Default

I had a similar issue with the retro kit. It was on the passenger side, it started oscillating like yours and became more pronounced.

Turned out to be the ballast.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-10-2013, 05:30 PM
KnuckleHead's Avatar
KnuckleHead KnuckleHead is offline
Dodge Ram Forum Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Auburn, WA
Posts: 264
Gender: Male
Vehicle: 2014 Ram 1500
Trim Level: Laramie
Color: Black/Silver Two Tone
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 3
Rep:89
KnuckleHead will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by Monster5601 View Post
I had a similar issue with the retro kit. It was on the passenger side, it started oscillating like yours and became more pronounced.

Turned out to be the ballast.

Ok, thanks. I will start with the ballast.
__________________
2014 RAM 1500 Laramie...Ordered 8/3/13, Built 9/10/13, Arrived 10/1/13.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-11-2013, 08:36 PM
dodgeboy360's Avatar
dodgeboy360 dodgeboy360 is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Mar 2012
Location: windsor ontario
Age: 24
Posts: 762
Gender: Male
Vehicle: 2015 Dodge Ram
Trim Level: SXT
Color: Granite
Rep Power: 4
Rep:500
dodgeboy360 is a glorious beacon of lightdodgeboy360 is a glorious beacon of lightdodgeboy360 is a glorious beacon of lightdodgeboy360 is a glorious beacon of lightdodgeboy360 is a glorious beacon of lightdodgeboy360 is a glorious beacon of light
Default

I had the retro kit I think.. And it lasted about 3 weeks then my headlights turned into strobe lights so I found it was a bad capacitor so I changed it then 3 days later the lights just shut off on my way to work. I was so mad I just grabbed the side cutters and cut all that bullshit out and put the stock back in. Was a waste of money. But I did love the light the HID did produce so I'm looking at maybe getting a better set up
__________________
2015 Dodge ram 1500 sxt quad cab 4x4 hemi... Still waiting
Reply With Quote
  #9  
Old 11-11-2013, 09:21 PM
MBR MBR is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cypress, TX
Age: 35
Posts: 48
Gender: Male
Vehicle: 2010 Ram 1500 Sport
Rep Power: 0
Rep:66
MBR will become famous soon enough
Default

My retro kit I have in my fog light flicker more that that but only when it's cold out! Been bugging me forever!
Reply With Quote
  #10  
Old 11-11-2013, 09:34 PM
KnuckleHead's Avatar
KnuckleHead KnuckleHead is offline
Dodge Ram Forum Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Auburn, WA
Posts: 264
Gender: Male
Vehicle: 2014 Ram 1500
Trim Level: Laramie
Color: Black/Silver Two Tone
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 3
Rep:89
KnuckleHead will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by MBR View Post
My retro kit I have in my fog light flicker more that that but only when it's cold out! Been bugging me forever!

Well, I will post up when I get the time to swap everything around and figure it out.
__________________
2014 RAM 1500 Laramie...Ordered 8/3/13, Built 9/10/13, Arrived 10/1/13.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 09:28 AM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum