DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Mod Zone - Custom Dodge Ram Mods - Dodge Ram Performance > Custom Dodge Ram Interior Modifications - Custom Audio / Video


Notices

Custom Dodge Ram Interior Modifications - Custom Audio / Video All custom mods on the interior of your Dodge Ram. Dodge Ram stereo mods, alarms, electronics, shift knobs, upholstery, etc.


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-06-2014, 12:14 PM
fiore00713 fiore00713 is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 1
Gender: Male
Vehicle: 2010 Dodge Ram 1500
Rep Power: 0
Rep:10
fiore00713 is on a distinguished road
Default Loud POP after installing aftermarket radio

Hello All,
Hoping someone might have a solution for me. I installed a Kenwood DDX770 HU in my truck a few weekends ago. It has the factory installed Alpine 10-speaker system in it.

I have only had this happen a few times, but when starting the vehicle the radio starts up and before hitting the main menu, during the time the Kendwood logo is displayed, I hear a POP sound. It has only happened a few times and I can't seem to find a way to reproduce it at will.

Everything was tested before the dash was reassembled. All connections are soldered and wrapped in heat shrink the only thing that I think could potentially be causing me issue is the parking brake line? I have that being ran to vehicle ground instead of the parking brake, where I currently have it positioned I'm wondering if it may not be getting a 'good enough' ground.

Has anyone experienced any issues like this or could point me in a direction to check?

I had someone suggest adding a 1K resistor inline with the blue/white wire but I would like a second opinion before having to tear everything apart and have it not work.

If I've missed any pertinent information please let me know.

Thanks in advance
Reply With Quote
Sponsored links
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 08:23 PM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum