DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Mod Zone - Custom Dodge Ram Mods - Dodge Ram Performance > Custom Dodge Ram Interior Modifications - Custom Audio / Video


Notices

Custom Dodge Ram Interior Modifications - Custom Audio / Video All custom mods on the interior of your Dodge Ram. Dodge Ram stereo mods, alarms, electronics, shift knobs, upholstery, etc.


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-29-2012, 12:52 AM
jgoody jgoody is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Apr 2011
Location: Salt Lake City
Age: 43
Posts: 8
Gender: Male
Vehicle: 2011 Ram 1500
Trim Level: ST
Color: Mineral Gray
Engine: 2009-???? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
jgoody is on a distinguished road
Default Airbag light on after EVIC mod

Hey guys I did the EVIC upgrade in my 2011 Ram 1500 ST. I put in a new 730N RHR radio, EVIC cluster and steering wheel to control the EVIC. I bought a steering column on ebay as I couldn't find just the steering wheel and they are pretty expensive at the dealership. I wired everything as mentioned in another post to get the steering wheel controls working for the EVIC and the horn working. However now my Traction control light and airbag light are always on in my instrument cluster. I've looked every where and cannot find any information about this specific problem. I disconnected the negative battery cable when I installed everything and I tried the negative battery disconnect to try and reset the codes and lights on my dash. Is there any possibility I got a bad clock spring? Everything works the way it should but the lights are on. I'm assuming if everything works the clock spring is ok. The cover on the steering wheel does not seem to be ripped indicating a previous airbag deployment so again I'm assuming the airbag in the used steering wheel is ok. Anybody have information about this issue after doing the mod?

Thanks
Reply With Quote
Sponsored links
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 04:51 PM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum