DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Help Zone - Dodge Ram Problems, Complaints, & Solutions - Maintenance & Re > 3RD Generation Dodge Ram 2002 to 2008 Dodge Ram Trucks > Powertrain > 3.7L PowerTech V6 Specific Topics


Notices


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-14-2009, 08:51 PM
jj141979 jj141979 is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Age: 35
Posts: 33
Gender: Male
Rep Power: 0
Rep:10
jj141979 is on a distinguished road
Default Bosch o2 sensor???? Please help!!!

I changed o2 sensors. I put 2 bosch sensors in it and still get p0132 code volts to high. Does anybody have experience with this??? Maddog told me to check the wiring, I did and didnt find anything. This is driving me nuts!!!! I heard our trucks dont like the bosch o2 sensors but wanna hear any experiences from anybody else. My truck is a 2003 ram with a Hemi. Bone stock. THANKS!!
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 06-14-2009, 09:21 PM
jjtroutbum's Avatar
jjtroutbum jjtroutbum is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: High Ridge, MO
Posts: 42
Gender: Male
Vehicle: 1996 RAM1500
Trim Level: SPORT
Color: BLACK
Engine: 1994-2001 318ci (5.2L) Magnum V8 220hp
Rep Power: 0
Rep:17
jjtroutbum is on a distinguished road
Default

That sucks man but no help here. I'm just tagging along since I just got done replacing before and after on mine.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-14-2009, 10:35 PM
jj141979 jj141979 is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Age: 35
Posts: 33
Gender: Male
Rep Power: 0
Rep:10
jj141979 is on a distinguished road
Default

Trout. Did you say you just replaced both sensors?? If you did were they the OEM ones or aftermarket like Bosch???
Reply With Quote
  #4  
Old 06-14-2009, 10:44 PM
jjtroutbum's Avatar
jjtroutbum jjtroutbum is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: High Ridge, MO
Posts: 42
Gender: Male
Vehicle: 1996 RAM1500
Trim Level: SPORT
Color: BLACK
Engine: 1994-2001 318ci (5.2L) Magnum V8 220hp
Rep Power: 0
Rep:17
jjtroutbum is on a distinguished road
Default

They were both Bosch in the OEM fashion.(not universal/no splicing)
Reply With Quote
  #5  
Old 06-14-2009, 10:53 PM
jj141979 jj141979 is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Age: 35
Posts: 33
Gender: Male
Rep Power: 0
Rep:10
jj141979 is on a distinguished road
Default

Trout, did those Bosches work?? If they did not did you try the OEM's??
Reply With Quote
  #6  
Old 06-14-2009, 11:38 PM
jjtroutbum's Avatar
jjtroutbum jjtroutbum is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: High Ridge, MO
Posts: 42
Gender: Male
Vehicle: 1996 RAM1500
Trim Level: SPORT
Color: BLACK
Engine: 1994-2001 318ci (5.2L) Magnum V8 220hp
Rep Power: 0
Rep:17
jjtroutbum is on a distinguished road
Default

First one I replaced was the after it was actually broken. The second (before)one was replaced today. And after I re hooked up the battery the check engine light was gone. To me this means they worked. So ya I guess so.

Getting my safety and emissions test tomorrow after a oil change hope all goes well.

I have owned this truck for about two days. lol
Reply With Quote
  #7  
Old 06-20-2009, 02:46 AM
ema02 ema02 is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Jun 2009
Age: 39
Posts: 3
Gender: Not Specified
Rep Power: 0
Rep:10
ema02 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by jjtroutbum View Post
First one I replaced was the after it was actually broken. The second (before)one was replaced today. And after I re hooked up the battery the check engine light was gone. To me this means they worked. So ya I guess so.

Getting my safety and emissions test tomorrow after a oil change hope all goes well.

I have owned this truck for about two days. lol

Nice work, got some trial and error thingy. But great job. Our dodge dakota had the same problem but my nephew had someone to fix it (Just like what he always do when any of the dodge auto parts got the hit). That's why I didn't know what they did to solve it. Glad you're able to accomplish it yourself.

Last edited by ema02; 06-20-2009 at 02:52 AM.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-20-2009, 05:07 AM
jjtroutbum's Avatar
jjtroutbum jjtroutbum is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: High Ridge, MO
Posts: 42
Gender: Male
Vehicle: 1996 RAM1500
Trim Level: SPORT
Color: BLACK
Engine: 1994-2001 318ci (5.2L) Magnum V8 220hp
Rep Power: 0
Rep:17
jjtroutbum is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by jj141979 View Post
Trout, did those Bosches work?? If they did not did you try the OEM's??
Ya they worked It passed emissions to bad the damn inspector screwed me on safety sighted me for a gutted cat and still passed emissions now I gotta replace the whole exhaust and all the ball joints by the 20th of next month to get it passed buy the same _ _ _ hat for free !
Reply With Quote
  #9  
Old 05-18-2010, 07:55 PM
Saugie53 Saugie53 is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: May 2010
Location: North Kingstown, Rhode Island
Posts: 13
Gender: Male
Vehicle: 2003 Dodge Ram 1500
Trim Level: Hemi Sport
Color: Black
Engine: 2003-2008 345ci (5.7L) Hemi V8 345hp 375lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
Saugie53 is on a distinguished road
Default

Hey, I know this thread is almost a year old now but I was wondering if you ever fixed this problem. My truck is the exact same one as yours and i'm having the exact same code and problem. I replaced the O2 sensor with a bosch and the code came back thought it was a bad O2 sensor so returned it got another one and the same thing. Should I just try getting a Mopar O2 sensor or could it be something else?? I also already traced the wire back and couldnt find anything wrong with it
Reply With Quote
  #10  
Old 05-18-2010, 08:05 PM
beermanjoe's Avatar
beermanjoe beermanjoe is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Nov 2009
Age: 47
Posts: 292
Gender: Male
Vehicle: 2007 Ram
Trim Level: Big Horn
Color: Black
Engine: 2003-2008 345ci (5.7L) Hemi V8 345hp 375lb/ft
Rep Power: 0
Rep:25
beermanjoe is on a distinguished road
Default

Had my 07 in the dealership twice for 02 sensor codes. My uncle is the mechanic there,he recommends OEM sensors. Last trip to dealer I was getting 02 sensor codes and EGR codes. They replaced the EGR and light has been out for a month. Remember they have 4 02 sensors. At least the 07s do.

Last edited by beermanjoe; 05-18-2010 at 08:09 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 12:41 PM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum