DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Help Zone - Dodge Ram Problems, Complaints, & Solutions - Maintenance & Re > 4TH Generation Dodge Ram 2009+ Dodge Ram Trucks > Electrical
Register Advertising Gallery FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read


Notices

Electrical 4th Gen Dodge Ram Electrical Problems and Questions.


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-31-2010, 10:17 AM
Dukeman Dukeman is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Labrador City, NL., Canada
Age: 46
Posts: 38
Gender: Male
Vehicle: 2010 1500 Ram
Trim Level: Sport
Color: Inferno Red
Engine: 2009-2010 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:11
Dukeman is on a distinguished road
Default Crazy electronics

Hello everyone,
I have a 2010 1500 Ram Sport with only 2000km on it. The electronic are doing crazy things that seem to be related to the remote starter. What I mean is that I only get electronic problems after I use the remote starter.
After the remote start goes through its normal process and shuts off, I get in and it won't start with the key. She will just crank and crank. I take the key out play with the lock unlock and then maybe it will start.
Yesterday, after using the remote start, the transmission stuck in 4th gear untill I stopped, turned off the truck removed the key and then started her again.
Anybody experiencing this or have any ideas?
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 01-31-2010, 10:25 AM
RamTech's Avatar
RamTech RamTech is offline
Dodge Ram Forum Senior Member



 
Join Date: Nov 2009
Location: Tennessee
Age: 45
Posts: 13,768
Gender: Male
Vehicle: 2004 Dakota Club Cab 4X4
Trim Level: SXT
Color: Bright Silver
Rep Power: 15
Rep:1909
RamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant future
Default

That's pretty bizzare. I haven't seen any issues like that come into our shop yet. You need to take it to the dealer and let them have a crack at it. If I were to venture a guess, I would say the TIPMCGW has a problem.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-31-2010, 10:39 AM
Dukeman Dukeman is offline
Dodge Ram Forum Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Labrador City, NL., Canada
Age: 46
Posts: 38
Gender: Male
Vehicle: 2010 1500 Ram
Trim Level: Sport
Color: Inferno Red
Engine: 2009-2010 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:11
Dukeman is on a distinguished road
Default Crazy electronics

Wish I could bring it to a dealer. The nearest on is 600kms over gravel road. Pretty isolated here. I'll have to wait untill vacation this Summer I guess. That TIPMCGW module you mentioned, is it to do with the remote starting or the main computer?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement







All times are GMT -4. The time now is 02:45 AM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors