DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - Help Zone - Dodge Ram Problems, Complaints, & Solutions - Maintenance & Re > 2ND Generation Dodge Ram 1994 to 2001 Dodge Ram Trucks > Electrical


Notices

Electrical 2nd Gen Dodge Ram Electrical Problems and Questions.


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 02-08-2010, 08:52 AM
RamTech's Avatar
RamTech RamTech is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!

 
Join Date: Nov 2009
Location: Johnson City, TN
Age: 44
Posts: 12,120
Gender: Male
Vehicle: 2004 Dakota Club Cab 4X4
Trim Level: SXT
Color: Bright Silver
Engine: 2002-2008 226ci (3.7L) Magnum/PowerTech V6 215hp 235lb/ft
Rep Power: 14
Rep:1824
RamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant futureRamTech has a brilliant future
Default

Might be time to bite the bullet and shell out $50 for a halfway decent meter and start looking for voltage drops.
Reply With Quote
Sponsored links
  #12  
Old 02-09-2010, 03:52 AM
Excoastie's Avatar
Excoastie Excoastie is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!

 
Join Date: Aug 2008
Location: Bossier City, LA
Age: 42
Posts: 3,445
Gender: Male
Vehicle: 2014 VW Jetta GLI
Color: Metalic Black
Rep Power: 10
Rep:1358
Excoastie has much to be proud ofExcoastie has much to be proud ofExcoastie has much to be proud ofExcoastie has much to be proud ofExcoastie has much to be proud ofExcoastie has much to be proud ofExcoastie has much to be proud ofExcoastie has much to be proud ofExcoastie has much to be proud ofExcoastie has much to be proud of
Default

This sounds very similar the problem that plagued me on my 89 Daytona... problem was a loose connection on the positive terminal. Like you I had replaced the terminals, used the screw clamp type... never could get a good enough connection consistently.

After I replaced the terminals again with crimp type the problem went away. I beat my head against many different surfaces trying to figure that out...

good luck

Exco
__________________
Oracle Interior LEDs, EGR Vent Visors, Ram eyes, Husky Liner Splash Guards, R/T Badges Front and Rear, LED Light Bar, Stubby Radio Antenna, Custom Shift Knob, ARE LS II bed cover, Bed Rug, Flowmaster 50 series HD, SilverStar Ultra low beams, K&N drop in filter, MOPAR sill guards, Smitty Built nerf bars, 24% tint on the front.
Bill
Reply With Quote
  #13  
Old 02-09-2010, 05:27 AM
CajunDodge's Avatar
CajunDodge CajunDodge is offline
Administrator




 
Join Date: Jan 2009
Location: Morgan City, LA
Age: 38
Posts: 45,214
Gender: Female
Vehicle: 2008 Dodge RAM 1500
Trim Level: ST SWB Regular Cab
Color: Bright Silver Metallic
Engine: 2002-2008 226ci (3.7L) Magnum/PowerTech V6 215hp 235lb/ft
Rep Power: 36
Rep:4032
CajunDodge has a reputation beyond reputeCajunDodge has a reputation beyond reputeCajunDodge has a reputation beyond reputeCajunDodge has a reputation beyond reputeCajunDodge has a reputation beyond reputeCajunDodge has a reputation beyond reputeCajunDodge has a reputation beyond reputeCajunDodge has a reputation beyond reputeCajunDodge has a reputation beyond reputeCajunDodge has a reputation beyond reputeCajunDodge has a reputation beyond repute
Default

The only time I had a problem like that, I had just finished washing my Jeep when my next door neighbor pulled out saying it will never run right again since I washed it! Well, go to move my car back to the driveway, no start. I was furious that someone had jinxed me, but I was getting the same thing, solenoid click. Started looking at everything, connections, terminals, wires etc. Come to find out one of the terminals had a hairline crack in it which I didn't see until I went to pop it off, darn near busted in two! My neighbor felt so bad when he got home that he went and bought two new terminals. Hooked it back up and she started up just fine! Good luck!

- Cajun
__________________
CajunDodge - 2008 Dodge RAM 1500 ST SWB, Bright Silver Metallic, Magnum V-6

New to RamForumZ? Introduce yourself in the NEWBIE CHECKIN!
Need help? PM me or leave a message on my PROFILE PAGE!
Enjoy RamForumZ? Support your forum and become a SITE SUPPORTER today!
Like a member's post? Let 'em know and add some REP POINTS!
Please be sure you understand the Ram ForumZ RULES!

Who Dat Nation Super Bowl XLIV Champions - Geaux Saints!!!

ASE certified Automotive Parts Specialist

Last edited by CajunDodge; 02-09-2010 at 05:36 AM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 08:22 AM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum