DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums and Owners Club! - Dodge Truck Forum > Dodge Ram Forum - General Discussion > 2011 Dodge Ram Forum


Notices

2011 Dodge Ram Forum For specific discussion of the 2011 Dodge Ram!


Latest Vendor News
AutoAnything
Addictive Desert Designs!
United Radio
Bayou Goat Mounts

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-28-2011, 10:31 AM
mrcivic's Avatar
mrcivic mrcivic is offline
Dodge Ram Forum Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Ontario, Canada (Barrie area)
Posts: 58
Gender: Male
Vehicle: 2011 Dodge Ram Crew Laramie
Trim Level: Laramie
Color: Mineral Gray Metallic
Engine: 2009-???? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
mrcivic is on a distinguished road
Default Lost display on stereo/Nav

Wife called me today and told me that the display on the audio/Nav head unit was out. Still had stereo and uconnect as normal but no display. She turned it off, tried all of the hard buttons and no luck. The only thing that she didn't try was to turn the truck off and back on. Will find out later today when she comes home if it came back on. Just wondering if anyone else has had this problem. I will call the dealer and let them know but just thought that I would check.
Thanks in advance.
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 11-28-2011, 01:37 PM
EODtruck's Avatar
EODtruck EODtruck is offline
Dodge Ram Forum Senior Member!
 
Join Date: Nov 2011
Location: Fredericton, NB
Posts: 111
Gender: Male
Vehicle: 2011 Ram 1500
Trim Level: Laramie
Color: Brilliant Black
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
EODtruck is on a distinguished road
Default

This happened to me also. Though it was due to cold weather, but it turned out to be a faulty display.

http://www.ramforumz.com/showthread....ht=730N+issues

The dealer replaced the unit, no issues since
__________________
2011 Ram Laramie CC, 4X4, 3.92, LSD, chrome bug deflector, Airlift 1000, ExTang Solid Fold......more to follow
Reply With Quote
  #3  
Old 11-28-2011, 06:55 PM
mrcivic's Avatar
mrcivic mrcivic is offline
Dodge Ram Forum Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Ontario, Canada (Barrie area)
Posts: 58
Gender: Male
Vehicle: 2011 Dodge Ram Crew Laramie
Trim Level: Laramie
Color: Mineral Gray Metallic
Engine: 2009-???? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
mrcivic is on a distinguished road
Default

Thanks very much, will call them in the morning.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-08-2012, 01:33 PM
krautdog krautdog is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Jan 2012
Location: Greenville, wi
Posts: 7
Gender: Male
Vehicle: 2011 Dodge ram
Trim Level: Sport
Color: White
Engine: 2009-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 390hp 407lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
krautdog is on a distinguished road
Default

I had this happen as well, I disconnected the battery and waited a minute or two, hooked it back up and no issues since. Might be worth a try if anyone else has this issue.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-08-2012, 01:54 PM
GTyankee's Avatar
GTyankee GTyankee is offline
Dodge Ram Forum Member

 
Join Date: Dec 2009
Location: San Diego East County, Ca
Posts: 19,026
Gender: Male
Vehicle: 2009 Dodge Ram 1500 2X4
Trim Level: quad cab SLT
Color: sunburst orange pearl
Rep Power: 20
Rep:2615
GTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond reputeGTyankee has a reputation beyond repute
Default

I was doing a radio software upgrade & then upgrading the Maps
It reads that while doing the software update, that the upgrade should NOT be interrupted & i didn't. Then while i was upgrading the Mapping upgrade, the display read that that part could be interrupted, it takes a while to do it, like maybe 1/2 hour or more.
I had to do something & i interrupted the program & when i came back, i had no screen, i tried just about everything, then i remembered that a member had mentioned that the Climate Control FAN seemed to be connected to the radio.
I was messing with the fan, the radio buttons, cd eject, key on off & the display started working again. The map update started all over again, i grabbed the spare FOB, left the one FOB in the ignition, locked the door with the spare FOB & let it finish the map upgrade.
If i ever do it again, i will not interrupt it
__________________
Ram 1500 SLT Quad cab, 5.7 HEMI(R) MDS VCT, 5 speed auto 545RFE, 3.55 differential gears, 18" Magnaflow muffler, EGR bug deflector, Bushwacker fender flares, customized Nfab nerf bars, CB radio, Autonet wi-fi router, custom soft tonneau cover, Line_X bedliner, DEBO Step, build date 10/15/08 a Wednesday built vehicle
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 02:04 AM.


= Copyright RamForumZ.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum