Blower Motor - DODGE RAM FORUM - Ram Forums & Owners Club! - Ram Truck Forum
DODGE RAM FORUM - Ram Forums & Owners Club! - Ram Truck Forum

Go Back   DODGE RAM FORUM - Ram Forums & Owners Club! - Ram Truck Forum > Dodge Ram Forum - Help Zone - Dodge Ram Problems, & Solutions - Maintenance & Repair > 4TH Generation Dodge Ram 2009+ Dodge Ram Trucks > Heating & Cooling


Notices

Heating & Cooling 4th Gen Dodge Ram Heating & Cooling Problems and Questions.


Vendor Highlight! - Check these guys out for great deals on Parts and Accessories!
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-30-2018, 03:57 PM
justjeepn360's Avatar
justjeepn360 justjeepn360 is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Nov 2017
Location: Pennsylvania
Posts: 3
Gender: Male
Vehicle: 2013 Dodge Ram 1500
Trim Level: Express
Color: red
Engine: 2013-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 395hp 410lb/ft
Rep Power: 0
Rep:10
justjeepn360 is on a distinguished road
Default Blower Motor

2013 Ram 1500 my blower stopped working on speed 2 all other speeds work fine. Do you think its in the switch or a bad resistor ? Can i just change the resistor or do i have to change the blower motor, any help would be greatly appreciated .
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-30-2018, 04:05 PM
K-Dawg's Avatar
K-Dawg K-Dawg is offline
Dodge Ram Forum Senior Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: West Sunbury, PA
Posts: 755
Gender: Male
Vehicle: 2016 RAM 1500
Trim Level: REBEL
Color: RED/BLACK
Engine: 2013-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 395hp 410lb/ft
Rep Power: 0
Rep:58
K-Dawg will become famous soon enough
Default

Do you ever run the thing on speed 2? What would happen if you used Speed 1 or Speed 3 instead? I'd say forget about it and keep on truckin'. Some problems are best left unfixed.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-14-2018, 06:36 PM
chestere chestere is offline
Dodge Ram Forum Newcomer
 
Join Date: Oct 2013
Location: Southern Illinois
Posts: 4
Gender: Male
Vehicle: 2010 Dodge Ram 1500
Trim Level: ST
Color: Blue
Rep Power: 0
Rep:16
chestere is on a distinguished road
Default

Check the molex plug at the blower motor for a loose connection. You can find it behind the glove box. I had the same problem on my 2010, it was a loose connection on the 2nd speed pin.
Reply With Quote
 
  #4  
Old 10-15-2018, 05:39 AM
gofishn's Avatar
gofishn gofishn is offline
Dodge Ram Forum Senior Member

 
Join Date: Sep 2014
Age: 57
Posts: 2,348
Gender: Male
Vehicle: 2014 Ran 1500 Crew Cab 4X4
Trim Level: Express
Color: Deep Cherry
Engine: 2013-20?? 345ci (5.7L) Hemi V8 395hp 410lb/ft
Rep Power: 6
Rep:194
gofishn has a spectacular aura aboutgofishn has a spectacular aura about
Default

Quote:
Originally Posted by chestere View Post
Check the molex plug at the blower motor for a loose connection. You can find it behind the glove box. I had the same problem on my 2010, it was a loose connection on the 2nd speed pin.



Good Advice!
Rep Points Given.
__________________
Husky X-ACT Mats, AVS Deflectors, DZ Tailgate Assist-Bed Mat, ARE Cap, Line-X, OEM Remote Start-Mud Flaps-W2W SS Steps, Kenwood DDX492, Alpine MRV-F300 Amp&SPR-6x9's, Polk DB351, Stinger Roadkill, Bilstein [email protected], TufTruck 1211 Springs, Mevotech UCA's, Magnaflow 12388 Exhaust, Fold Flat Floor
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement



All times are GMT -4. The time now is 02:56 PM.


vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright © 2019 VerticalScope Inc. All rights reserved.
Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors