DODGE RAM FORUM banner

no power

  1. 2012 ram 2500 5.7 hemi no power/bad throttle response when accelerating from cruising speed.

    2012 Dodge Ram Forum
    so i have a costumer with a 2012 ram 2500 5.7 hemi. Complaint is that it has no power when trying to accelerate on the highway unless you put it well past half, then it pretty much goes WOT. So i put a scanner on it and no codes showed up and everything looked normal. I test drove it and...
  2. No power to drivers side high beam

    2014 Dodge Ram Forum
    Hello all Recently my drivers side (Quad) headlight developed moisture on the lens which led to the high beam bulb exploding and it left a burn mark on the 3 wire connector. I bought new headlights and bulbs, sprayed the connector with electronic cleaner and all was well. Fast forward to today...
  3. '00 Ram 2500 died while driving, no start no spark

    5.9L V8 Specific Topics
    Hi all First let me say Im new and just signed up. Heres what I have 2000 Ram 2500 5.9 gas 4x4 Auto My issue The truck was running fine and suddenly shut down while driving earlier in the week. I had it towed home and checked a few things. There was no fuel pressure so i replaced the pump...
  4. *Nothing* works unless the key is on!

    Electrical
    I haven't posted much here, but I have almost 200 posts at 'another' Dodge forum. I can't find what I am looking for, so I figured I'd try you guys. I have a weird issue with the electrics. Unless the key is on, NOTHING works: Headlights or parking lights Horn Dome lights Key fob and power...
  5. Blue smoke, No power, and Surging

    5.9L V8 Specific Topics
    1996 dodge ram 5.9 When truck is running in park it sets surges really bad and it smokes from burning to much gas. When climbing hills or accelerating it stalls out and sometimes die. Computer says map sensor is bad but ive put 2 new ones on it and still says its bad. Wont run with new one...
  6. No power after installing power steps

    Electrical
    Went to install a set of bestop power steps on my 2011 1500 crewcab. Disconnected the battery Tapped into door ajar wires underhood as per instructions Installed motors and steps Reconnected the battery Now the steps work no problems because the power comes direct from the battery, but the...
  7. 99 3.9L intermittent problem on hot start only

    V6 Specific Topics
    I have a 99 3.9L, always runs great when starting cold ( morning, after sitting a couple hours, etc). If shut off and restarted within an hour or 2, about 1 time in 4, she will have NO acceleration, top speed of 3 to 5 miles per hour even with the "foot to the floor" and heavy backfire. NO...
Top